Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: hati

Nessuno Előzmény: #398680

Nem szeretnék former helyett veled vitába szállni és még csak elvakult sem vagyok a részvénnyel kapcsolatban.

DE:

Én úgy gondolom, hogy jelen állás szerint sokkal jobb döntés kötvényt kibocsátani, mint a bankkal szarakodni egy új hitelről. Nem tudhatjuk, hogy miért lett tőkeemelés és nem hitel, de elképzelem, hogy a bankok olyan feltételeket szabtak, amit a cég nem akart teljesíteni vagy az idő rövidsége miatt nem is lehetett (még mindig érdekelne, hogy miért nincs OTP-s hitele, ha már az alapkezelőjük ennyire jónak látta befektetni a cégbe, de hitelezni nem akarnak nekik?).

A rövidebb kötvény pedig egyáltalán nem baj, főleg ha tudnád, hogy az eddigiek milyen lejárattal szerepelnek. Ha ez tényleg az ÁFA miatt van, akkor arra bőven elég 1 éves időintervallum. És ebből is igen szép pénzt kasszíroztak, ezt te sem kérdőjelezheted meg.

A beígért projektek? Ki mondta, hogy még az első félévben meglesz valami új projekt? Én úgy emlékszem, hogy azt a 2. félévre mondták Kassaiék. De ha neked az EETEK akvi nem elég az 1. félévben, akkor sajnálatos.

Én így látom: a cég nagyon jó úton halad afelé, amit az 5 éves tervében kitűzött! Ha nem adódik komolyabb gond, a tőkével és majd a hitelekkel elég szép eredményeket érhet el a cég. A bázis megvan, csak élni kell a lehetőséggel. Ennek ellenére lehetnek benne aggodalmak, de azért kevesebb mint más hazai részvényben.

Csak kérdés: te pl. milyen részvényt tudnál manapság ajánlani?