Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: Jönnek az új E-Star kötvények

Nessuno Előzmény: #394525

Na kezdjük az elejétől:

Soós Csabának opciója van megvenni Makra József 8%-nyi részvényét kb. 7500 forintos áron (sajna erre most nem emlékszem, hogy mennyi is). Az hogy miért? Mert Makra úr kiszáll a bizniszből, elmegy nyugdíjba! De ez még eléggé tavalyi hír, szóval nem árt neked is utána olvasni, ha többet akarsz tudni!

Az, hogy ki mit mond és mit tesz nem ugyanaz! nem tudom, hogy miért adott el 30%-nyi részvényt (kb. 120.000 darabot), de nem is érdekel! Én megelégszem annyival, hogy itt elkezdtek egy kis realizálást, talán volt pár százaléknyi a nyugdíjalapban is és azt is eladták. Én csak azt tudom, hogy ők anno elég olcsón vették és ahhoz képest most igencsak jól áll az árfolyam. Plusz az is benne lehet, hogy nem bíztak ebben az akviban és most leöntötték kicsit, hogy majd olcsóbban vegyenek. De azt ne feledjük, hogy külföldi befektetők kezében lassan több lesz, mint a hazaiaknál! És ez nem olyan rossz hír!

Még valami: az miért van, hogy az éves jelentésben szereplő kölcsönöknél nem található meg az OTP neve, mint kölcsönadó? Nem hiszem, hogy anno nem mentek volna oda Soósék egy kis kölcsönért. Lehet, hogy az OTP kicsit sokért adta volna a kölcsönt? Miközben nagybefektető a cégben? De ez persze csak az én hülyeségem...