Re: Jönnek az új E-Star kötvények
Nessuno Előzmény: #394507Soós lehet eladta egy részét, de tervezve is volt, hogy 600.000 új részvényt eladnak. Az, hogy ilyen hamar el tudták passzolni külföldi intézményieknek, az szerintem siker. Ja és Soós Csaba még növelheti a részvényeinek a számát, ha megveszi Makra József 8%-át.
Az OTP leépítése szerintem logikus. 2 év alatt 3x a hozam. Lehet, hogy nem pozitív, hogy egy ekkora részvényes leépíti a mennyiségét, de logikus. Lehet nem egy lengyel akvizíciót vártak, hanem inkább csak egy lengyel projektet, amit lehet finanszírozni. Az akvi nagy falat, nehéz kifizetni érte a vételárat, még ha meg is éri a cégnek a rizikót.
Kötvénykibocsátás: ha jól emlékszek, akkor tavaly nyáron indították el és olyan kitétel volt, hogy 1 év alatt max. 10 milliárdot vonhat így be a cég. Lassan lejár ám ez az idő! Szóval engem ez nem zavar, hogy most megint új kötvények vannak, főleg ha jól olvasom csak 1 éves futamidőre kisebb kamattal, mint az előzőek.
A következő negyedéves jelentésben sok mindent kell majd olvasgatni, de érdekelne az új összetételű nagybefektetői kör, plusz mennyi készpénze van a cégnek.