Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: Róna - per

Előzmény: #391511

Bocsánat, még egy apróság.

Majdnem el is felejtettem leírni.

Szerintem EGYETLEN DEVIZAHITELT SEM FOLYÓSÍTOTTAK DEVIZÁBAN, hiszen valójában szerintem szinte mindet FORINTBAN fizették ki. Ennek okán nem engedték le a kamatokat annak idején, amikor mehetett volna, mivel a Forint kamat NEM ment le, viszont emelték meg azonnal a kamatokat, amikor a CHF költségek felmentek.

Azaz viszonylag egyértelműen látható, hogy a CHF hitelek JELENTŐS része valójában CSAK CHF-BEN VAN NYILVÁNTARTVA, DE NEM CHF FORRÁSOKAT HASZNÁLT FEL A BANK!!

Vagyis valójában a hitelfelvevőnek FOGALMA SINCS, mert FOGALMA SEM LEHET, hogy "mennyibe kerül" a hitele a banknak, hiszen ezt valószínűleg maga a bank sem tudja, egyszerűen azért, mert nem tudja és nincs is értelme egyes hitelekre lebontani a forrásait.

Más szavakkal: Ki mondta, és miért gondolja bárki, hogy a CHF-ben folyósított hitelek mögött a bankoknak KIZÁRÓLAG rövid lejáratú, piaci alapú CHF kitettsége van?! Egyáltalán tud valaki olyanról, hogy AZT vizsgálták volna meg, hogy mennyi a CHF kitettsége...

...a bankoknak?!

És a fentiekből következően, mégis hogyan lehet mifelénk egy banknak arra hivatkoznia - HACSAK NEM hitelközvetítőként jár el pénzintézet helyett -, hogy neki mennyibe kerülnek a források? Logikailag sem állja meg a helyét, hiszen EGYETLEN SZERZŐDÉSBEN sem volt benne, hogy a bank SZÁMOMRA vesz fel CHF-et és azt adja tovább, ugyanis ha ilyen lett volna, akkor a szerződésnek arról kellett volna szólnia, hogy HOL/MIKOR/MENNYIÉRT vehet pénzt a számoma, mert egy BRÓKER/HITELKÖZVETÍTŐ meg így működik.

És pontosan ez volt az, amit anno Nyilasi is megírt, azaz az, hogy ezzel a libikókával kizárólag mocskos nagy extraprofitra tehetnek szert az uzsorások, mert mindig kényükre-kedvükre alakíthatják a szerződést, adott esetben ugyanannak a hivatkozásnak az ellentétével is. Azaz, azért nem megy le a hitelkamat, mert a svájci alapkamat MAGAS (függetlenül az olcsó CDS-től és az olcsó bankközi pénzhez jutástól), majd utána azt mondják, hogy hiába megy le, mert az nem érdekes, mert most meg a bankközi pénzhez jutás a drága.

Ez így szerintem tisztességtelen üzleti magatartás.