Re: Mi lesz Gipsz Jakabbal?
Előzmény: #389452"Szerintem kb. ugyanarról beszélünk. Nem az államadósság számít vagy a (könnyű vagy nehéz) törlesztése, hanem a maradék... hogy abból működik-e az állam és a reálgazdaság. Most az látszik, hogy NEM műküdik."
Ebben is egyetértünk!
Én csak annyit tettem hozzá, hogy önmagában az, hogy ha egy fillért sem kellene adósságszolgálatra (tőke+költségek) fizetnünk, az _ÖNMAGÁBAN_ az égvilágon semmiféle változást nem jelentene.
Szerintem ez nem is egy cél, hanem ez csak egy eszköz.
Ez csak egy eszköz arra, hogy kiszabaduljunk a nemzetközi uzsora karmaiból.
Mert szerintem a célnak annak kell lennie, hogy miközben olyan fundamentumai lesznek a magyar költségvetésnek, ami nem teszi kérdésessé az ország normális működését, amellett egyenesen azt tegye lehetővé, hogy olyan erős legyen az ország, hogy egy olyan mocskos trógerbanda, mint a moody's, az legfeljebb alázattal beszélhessen rólunk, ha egyáltalán szót adunk nekik, egyébként meg kinyalhassa a s*eggünket.
Vagy legalábbis a sz*rt is kiperelhessük belőlük azért a kártékony magatartásért, amivel semmive sem indokolható, ugyanakkor teljességgel indokolatlan rablókamatú uzsorára kenyszerítik az országot, miközben a görögöknek lehet, hogy el is engedik az adósságuk jelentős részét. Amely mellesleg összemérhető lenne a TELJES(!) MAGYAR ÁLLAMADÓSSÁGGAL, és ez nonszensz. Ha ehhez hozzáteszem azt, hogy mindezt egyáltalán nem jelezték előre, sőt, "ők volta a jó fiúk" hozzánk képest, akkor még figyelemreméltóbb a gyalázatos ügyködésük, mocskos céljaik.
Ezt pedig szerintem normális esetben egyszerűen köztörvényes bűncselekménynek kellene nevezni, hiszen szándékos pénzpiaci zavarokat idéz elő és alkalmas a nyugalom megzavarására, egyebekben természetesen minden alapot nélkülözve.
ÉS EZÉRT kell csökkenteni az államadósságot és nem a törlesztés miatt. Azért, hogy a Pretty Women örökbecsű idézetét végre megélhessük:
"- Csak egyet mondj meg: miért kellett kiöltöznöm?
- Mert így illik.
- Ha elmeséled fűnek-fának, hogy **** vagyok... miért nem járhatok
a saját ruhámban? Akkor egy ilyen Stuckeyt elküldök a büdös francba!"
Szükségünk van arra, hogy újra büszkék legyünk. Mert az önérzet nem attól függ, hogy minek neveznek, hanem attól, hogy mi az igazság. És ezt mindenkinek meg kell tudnia.
És az igazság az, hogy Magyarorság perpillanat a világ legbiztonságosabb befektetési országa, mert ez az egyetlen olyan, amely garantáltan visszafizeti azt, amivel tartozik. MERT EZ BECSÜLET KÉRDÉSE. És ellentétben a trógerekkel, ebből nekünk még van. Csak ideje újra felfedezni a hajbókolás helyett.
És igen, nagy sz*r van.
Amiben nyakig ülünk.
És nagyon nem mindegy, hogy felemeljük a fejünket, vagy mélyen meghajlunk, mert vagy hajbókolunk, vagy elcsüggedünk.