Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: Mi lesz Gipsz Jakabbal?

Előzmény: #389097

"Az, hogy Mo 2009 óta világbajnok, hát már sokat írtam ezekről a témákról, máshogy látom, szerintem kissé szétszórt a gazdaságpolitikánk. Kommunista tempókról nem is beszélve amik néha előtörnek politikusokból aztán csodálkoznak ha piac pofán vágja őket."

Nem szeretnék politizálni.

Én csak a tényeket írom, azt, hogy a 2009-es kezdet és megingások óta most már újra masszívan megyünk VÉGRE abba az irányba, amiről más országok még csak álmodoznak, vagy egyszerűen álomba ringatják magukat, hogy nem fognak ide kerülni.

A módszereken, kommunikáción természetesen lehet vitatkozni, lehet címkézni, de tessék csak szépen belegondolni, hogy valójában amikről szó van, azokat már régesrégen meg kellett volna tenni, legkésőbb úgy 1989-ben. Elvégre, pont azon dolgok miatt "bukott" meg többek között az előző rendszer is, mert nem tudta ezeket a problémákat, kezelhetetlen kifizetéseket, adósságban "jó életet" fenntartani.

1989-től ment az álentellektüell értelmiségnek csúfolt jellemzően baloldali picsogás, amely ide vezetett. Az, hogy még 2011-ben is le lehet írni azt Magyarországon, hogy a CHF felvevők voltak a hülyék, hiszen valójában ők még mindig okosabbak voltak, mint a forinthitelezettek...! Azaz, ha úgy tetszik, valójában az OKOSABBAK voltak azok, akik NEM Forintban adósodtak el!

Ekkora katasztrófális tévedések tévinformációk között, olyan közismert adatok nem ismerete mellett mint az MNB devizatartalékai mégis mit várjunk az átlagemberektől? Hiszen ez a forum egy átlagnál messze értelmesebb és messze pénzügyileg műveltebb forum, és mégsincsenek tisztában sokan - szerintem - alapvető dolgokkal.

Namármost, én ismét zárnám egy darabig a soraimat, csak zárszónak azt írnám le, amivel eredetileg ide kezdtem írni: Azt, hogy ezért volt jó a Nyilasi blog, mert számos olyan dolgot tudott EMBERI NYELVEN leírni, amit senki és sehol máshol. Nem volt tökéletes, tévedni is szokott, de legalább érthető volt.