Re: nincs cím
Előzmény: #389068"kb 10.000 milliárd Ft környékén van a devizahitel állományunk emlékeim szerint, nem tudom mennyi deviza tartalék van az mnb-ben de meglepne ha ekkora összeg lenne."
Látod, én éppen ezt nem értem, hogy miért nem nézik ezt meg az emberek?! Ennél TÖBB(!) a devizatartalékunk, ugyanis közel 12.000 milliárd HUF áll az MNB-ben. Merthogy bizony, amit lehívtunk az IMF+EU+WB-től, az ott van, sőt még a devizában kibocsájtott kötvények ellenértéke is ott van. Ebből tudtuk most könnyedén megvenni a MOL részesedést is, ugyanis egyszerűen felhasználtuk az ott álló pénzt.
No politika, csak tényszerűség: Az ország adósságnövekedésével szó szerint párhuzamosan emelkedtek a devizatartalékok, merthogy a felvett hitelek döntő hányada odakerült, és elhülve látom azt, hogy tőzsdézéssel foglalkozó emberek ezzel nincsenek tisztában.
Magyarán, az éves adósságtörlesztés igen jelentős része olyan pénzek itt tartásának a finanszírozásához kell, ami MÉG NINCS IS ELKÖLTVE, csak azért kell, hogy ne lehessen kérdés a fizetőképességünk. Egyes számítások szerint Magyarország akár 2 évig(!) képes lenne az ÖSSZES tartozását úgy finanszírozni, hogy egy fillér hitelt sem venne fel.
Ez lenne az a rohadt nagy "csődhelyzet"? Ugyan, jól látható, hogy túl vagyunk biztosítva, hiszen akár 2 milliárd EUR-t is le tudtunk hívni, és ez SEMMIT sem változtatott a helyzetünkön.