Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Mi lesz Gipsz Jakabbal?

banyaiz Előzmény: #389066

Nézd én 2000-es évek elején foglalkoztam lakossági hitelekkel.

Kb úgy nézett ki a történet ha valaki rajtam keresztül vett fel hitelt. Bejött a polgár, megnéztem hitelképes e, van jövedelme, saját erő stb, ezek után arra az összegre amit fel akart venni számoltam neki svájciban, eur-ban, Ft-ban egy törlesztést.

Erre ő általában megkérdezte melyiket javasolom. Erre én azt mondtam nézze most a jelenlegi helyzetben a legkedvezőbb a svájci, aztán eur, aztán Ft. Viszont azt ember meg nem mondja önnek a világon, hogy a 10-15-20 éves futamidő alatt összességében melyik lesz a kedvezőbb, nem látunk ennyire előre, ez egy kockázat önnek kell döntenie, hogy mit lép, ebbe nem tudok beleszólni, sok ismeretlen van, árfolyam , kamatok stb. Ennyi. Vsz a mélyebb összefüggésekbe nem kellett ahhoz belelátni vki ezt fel tudja mérni józan paraszti ésszel, hogy ebben van egy kockázat.

Persze én is a svájcit választom ha akkor hitelfelvételre kényszerülök, hiszen akkora különbség volt a javára, hogy valószínűtlen volt akkora változás ami ezt felülírja. Mint ahogy még most is kedvezőbb mint a Ft, minden zűr ellenére.