Re: 2011.05.25. “Adócsökkentés”
holnor Előzmény: #385754Bud ne haragudj, de nonszensz, amit írsz.
megpróbáltam elképzelni a szép új világot, de nm sikerült. pl. Nagy-Brittaniában a minimálbér meghaladja az 1000 eurót, a munkanélküliség mégis 7% felett van. de ha még működne is, a forrásokat nm tudnánk előteremteni. amit te írsz (nyomtassunk pénzt, mint az USA), lehetetlen. a dollárt mhol elfogadják, kétségtelenül a világ vezető devizája. mögötte áll a legerősebb gazdasági és politikai hatalom. ezzel szemben a forint? hagyjuk inkább. amit szabad Jupiternek... a pénznyomtatás olyan inflációs spirált indítana meg, h csak pislognánk. és ezen az árak befagyasztása sem segítene. a külkereskedelmi tevékenységet folytatókkal mi lenne? mert az oké, h a kenyeret megvehetné az ember uúgy 3,6-ért, mint 30 éve, de a külföldi partnerek bizony nm 270-ért számolnának el egy eurót, hanm mondjuk 500-ért (ha egyáltalán elfogadnák a forintot). v termeljünk meg mindent mi magunk, ahogy az albánok próbálták a 70-es, 80-as években, v most az észak-koreaiak? a piac ilyen mértékű korlátozása, mint amilyet te felvázoltál, egyértelműen hiánygazdasághoz, a feketepiac virágzáshoz vezetne. én csak a szüleim elmondásából, tudom, h sorba kellett állni a narancsért, több évet kellett várni a telefonra, autóra, de nm szeretném átélni ezt.
most erre írhatod, h csak egy évig tartana a korlátozás, de szted ha bejelentjük, h na, vége az átmeneti egy évnek, irány vissza a piaci árakhoz, akkor minden ott folytatódna, ahol abbamaradt?