FX opciók kérdés
TombolatomMa egy ismerősöm megkérdezte, hogy forexezek e opciókkal...ugye részvény opciókkal minden nap, de eddig igazán eszembe se jutott nagyon az előbbi. Ezért most megnéztem a brókeremnél, hogy lehet e. Felhoztam az eur.usd-t. Így első pillantásra szimpatikusnak tűnik a dolog nekem. Ezért akartam megkérdezni itt valakit, hogy csinálja e és, ha igen mi a véleménye?
Ami nekem tetszik így elsőre, ha igaz, hogy limitált a kockázatom...(tudom itt sokan mások érzelmek mentesen betartják a stoppokat)
Pédául most tudnék játszani arra, hogy a nap végére az eur.usd 1.425 alatt fog zárni. Ez 29 pipbe kerülne. Ha 1.4221 alá menne akkor a többi az én profitom, de mehetne akár 1.5-is is ma akkor se buknék több pénzt mint a 29 pip.
Ez meg is lehetne fordítani és most a jelenlegi 1.4294-es árfolyamon mondhatnám azt, hogy eladom inkább az előbb említett put opciót ezért a 29 pipért ami az én profitom garantáltan, ha nem jön le 1.425 alá zárásig az euró. Ha lejön akkor viszont meg kell vennem 1.425-ön vagy zárnom esetleg veszteségben a pozit...(ennél nem limitált a bukó mint a sima put vagy call vásárlásnál).
Viszont hosszabb távra is esetleg lehet van benne fantázia...ha valaki azt mondja, hogy ez csak egy korrekció volt és 3 héten belül esélyesen esik a dollár akkor pl egy long 1.46-os call csak 54 pip június 3.-i lejárattal és, ha addig megy fel akkor ennek az értéke is emelkedik (minusz az idő faktor esése) de a max kockázat itt is csak 54 pip...
Nos, valaki csinálja vagy van véleménye vagy kénytelen leszek a saját bőrömön tesztelni?:)