Re: A hagyma
ikszf Előzmény: #376676Azt ne várd, hogy örökre meggyógyulsz. De egészen biztos, hogy a táplálkozásnál kezdődik a megoldás, minden más kezelés csak enyhíti a tüneteket. Tulajdonképpen a diéta is csak enyhíti.
Soha nem tudod megcsinálni a gyakorlatban azt, hogy nem viszel be allergizáló táplálékot, nem is tudhatsz mindegyikről. Ki ér rá sóskát készíteni tej nélkül? Soha nem lesz konzervmentes az étkezésed. Rántott hús panír nélkül? stb... Illetve ahány évig érintkezett ezekkel az anyagokkal, legalább annyi ideig tart a tisztulás.
A diétámban jó adag gyógytea, nagy mennyiségű vitamin, és a konzerv, tojás, vörös hús, cukor, tejtermékek (kivéve sajt), előre elkészített ételek és még sok minden más elhagyása volt. Biztos, hogy sokkal tünetmentesebb voltam, de képtelenség ezt egy életen át csinálni.
Amúgy sincs rajtam súlyfelesleg, de sikerült ledobni még 6-7kg-t, valószínűleg a gyógyteák erőteljes vízhajtó, és salaktalanító hatása miatt, és nem a diéta miatt.
Az a baj, hogy a diéta miatt elég sok vitamin és ásványi anyag forrás kiesik, és ezt többnyire szintetikus cuccokkal pótolja az ember.
Mára ebből annyi maradt, hogy nem eszek kecsapot, soha nem iszok tejet (korábban minden reggel), semmit nem cukrozok külön, és nem veszek cukrozott cuccokat, nem eszek külön konzerveket. Ha lehet, akkor a tojássárgáját nem eszem meg. Azt vettem észre, hogy az alma sem tesz jót.
Meg úgy általában sokkal jobban odafigyelek, hogy ne egyek mű cuccokat.
Fejfájásra soha nem veszek be gyógyszert. Sima náthára se kapkodok be minden szar pirulát. De amúgy érdekes módon korábbi rejtélyes problémáim is mind eltűntek.
El kéne menned valami táplálékallergia tesztre, mert mindenkinél más. Egy nyugati és egy keleti típusúra is (talán ez a biorezonanciás teszt jó, de utána kéne olvasni). És az sem mindegy, hogy mennyire súlyos az allergiád. Ha szezonális, 1-2 hónapig tartó, akkor lehet, hogy pár erőteljesen allergizáló táplálékot elhagysz örökre, és abban az 1-2 hónapban elég jól lehet gyógyszer nélkül kezelni a tüneteket.
Azt nem tudom, hogy ha 1-2 évtized alatt kitisztulna a szervezetem a mérgektől, akkor a természetes anyagokat újra befogadná e (alma, tojás...) és csak a leterhelt kiválasztó rendszer miatt van, vagy ezek ellen már örökre védekezni fog, mert nem fejlődött ki gyerekkorban az immunrendszer.