Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

Ricsi

Gábor, persze...

A szlovák cég nem a motor miatt van. Ott vagyunk bejelentve, ott vannak az alkalmazottaim bejelentve. Ott fizetek adót, tb-t, nyugdíjjárulékot, mindent. A motor csak egy adalék hozzá.

A cég kb 1000 Eur-ba kerül, a konyvelése pedig havi 70 Eur, amennyiért nekem itthon még sosem könyvelt senki. Az APEH nem cseszeget, azt sem tudom, hol vannak. Békén vagyok hagyva, nem egy fejőstehénnek nézik a vállalkozókat.

Sosem volt munkaügyi, munkavédelmi, bejelentési, semmilyen ellenőrzésem. Hagynak élni, és örülnek neki, hogy ott folytatom a tevékenységem nagy részét. És számomra ez az óriási előny, sok ismerősömet büntették már meg ilyen-olyan indokkal itthon, akár jogosan, akár nem, már Hathornak leírtam a vállalkozás topic-ban. Én meg nyugton vagyok.

Nézzük az adókat. Van 19% nyereségadó, és ezzel vége. Itthon van szaképzési hozzájárulás, telefonadó, cégautóadó, ilyen adó, olyan adó. Már követni sem tudom, és nem is akarom. Pár éve elegem lett az ilyen sarcokból. Amikor az egyik német alapanyag beszállítómnál (akinek itthon is van telephelye) bejelentettem, hogy mostantól szlovák cég fog vásárolni, mondták, én voltam az utolsó magyar vevőjük.