Könnyen spórol az ember
Netmasterhttp://vastagbor.blog.hu/2011/04/11/konnyen_sporol_az_ember
"A Mandiren Turul kolléga egy picit összezavarodott Lázár Jani mosdatása közepette (munka? nem munka? közpénz? versenyszféra?), meg is értem, nagy dolgok ezek ...
1. "De lehet-e azt mondani, hogy sosem dolgozott (esetleg azzal finomítva, hogy rendes munkahelyen/a versenyszférában/a piacon/stb.) az, aki egyből politikai karrierbe kezdett?"
Igen, lehet.
2. "Nem vagyok meggyőződve róla, hogy egyéni képviselőnek vagy polgármesternek lenni akkora láblógatós főnyeremény lenne, mint sokan gondolják. Egyrészt egy, a munkáját lelkiismeretesen végző politikusnak simán összejön a heti 60-70 munkaóra ..."
Napi 10 órát dolgoznak, hétfőtől-vasárnapig? No, ezt nem is tudtam szegényekről. Így mindjárt más szemmel nézzük a javadalmazásukat. Szívesen megnézném egy képviselő, egy képviselő+polgármester és egy polgármester egy heti / egy havi munkáját, óráról-órára. És utána meg lehetne ítélni, hogy sok vagy kevés ez azért kapott 800 ezer - 1,5 millió forint.
3. "Aztán ott van a felelősség és a nyilvánosság is, mint szempont. Míg ha egy nagyvállalat egyik igazgatója hibázik nagyot, azért csak felettesei, vagy legfeljebb a vállalat részvényesei veszik őt elő, addig egy politikust a helyi vagy az országos sajtó, a felelősség terhével. Ha a Microsoft Magyarország igazgatója rontott el valamit, azt nem fogja tudni az utcájában mindenki. Ha a polgármester, azt igen."
No, ez a legviccesebb rész. A következmények nélküli országban, ahol még egy öszödi beszédet is kimagyaráztak, ahol egy Tocsik-ügyben megbukott MSZP pénztárnok 1050 négyzetméteres palotát épített a bruttó 440 ezeres fizetéséből felelősségről és nyilvánosságról beszélni?! OMFG ... a példákat holnap reggelig lehetne sorolni, menny "ügy" derült ki az elmúlt 4, 8, 10, 20 évben és semmiféle következménye nem lett? Pont az a baj, hogy ezt ŐK is tudják, azért ilyen pofátlanok ... és azzal érvelni, hogy a felelősség és a nyilvánosság visszatartó erő, az év érvelése :-)))
Remekül időzítve az Origo lement Hódmezővásárhelyre, és körüljárta, hogy lett az ifjú Lázárból nagy hatalmú politikus és polgármester, és hogy szedte össze a vagyonát, "kockáról-kockára". Érdemes végigolvasni, érdekes..."
http://www.origo.hu/itthon/20110411-lazar-janos-vagyona.html