Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: Rózsadomb 132nm+ 16nm. terasz 5szobás újszerű lakás 55MFT, dupla saját garázzsal.

Hathor Előzmény: #364650

Nos itt vagyok.

Szóval amit hosszhuszár, Józsi barátom ír egy taktika, meg van ahol él is, de nekem az a tapasztalatom, hogy ez manapság nem annyira nyerő startégia.

Józsi barátom is tudja, hogy ingatlanára mondtam egy árat, Ő is 30-40%kal többet kér, eddig Őt sem tudtam meggyőzni ebben az ingatlanban, de javasolja ezt a megoldást, majd felhívatom pár emberrel, hátha lemegy 40%-kal csökkentett árra azzal az ingatlannal ,-))

Okés Józsi?

Nos..

Kicsit változott nálam is a dolog, emberbarátabb, ügyfélbarátabb lettem, ugyanis belőlük élek.

Én nem akarok már senkit megváltoztatni, nem enged az árból, nem enged az árból, megyek tovább, majd ad más akár lakást, akár közvetítői megbízást. Nem kötelező semmi sem, nem kötelezek senkit sem.

Jó lenne látni az ingatlan linkjét, akkor többet tudnék róla mondani, kérlek priviben küld el a hirdetési linket, ha van. Amennyiben nincs link, akkor vázold légyszi a paramétereket, árral együtt.

Szerintem céltudatos, normál gondolkodású embereknél nem lehet 30-40%os alkut elvárni.

na persze ha kétszeres áron kínálja, akkor lehet 30-40%ot elvárni, tudok ilyen példát is.

Vannak az ipari ingatlanjaim, irodaépület, ott feleztek is árakat a tulajok, de így sem megy el.

Egy lakás tulajdonosnak nem biztos, hogy kell feleznie az ingatlana árát.

Az embereknek többnyire ez az egyetlen vagyonuk! Miért kéne azt elherdálni. Amennyiben valakinek csak ott áll egy üres lakása, az a harmadik-negyedik ingatlana, az más, nem kell neki, így nincs akkora kötödés, de akkor sem biztos, hogy enged, mert ráér. Vannak ingatlanok, amire nem is várható, hogy kereslet lesz, annak kénytelen lesz csökkenteni az árát, mert később még olcsóbb lesz.

Szerintem egy normális, akár számomra is lakhataó ingatlant keresel saját részre, így abban az ingatlanban nem gondolom, hogy menekülnie kéne a tulajnak, és engednie kéne annyit.

Volt a héten a klubrádióban egy budapesti értékbecslős műsor, ott megadták a négyzetméter árakat irányítószám alapján. Első, a lényege, hogy ott elmondták a tulajok, hogy Ők nem fognak engedni az árból, ha kell kivárják a pár évet, amikor fellendülhet a piac.

Második mondanivalóm a műsorról, hogy sms-ekben lehetett érdeklődni az árakról, szakértők válaszoltak rá. Kicsit felkavartam a műsor hangulatát, mert beírtam nekik, hogy cseréljék le az értékbecslőjüket, mert irreális értékeket mondanak!! 1081. Népszínáz utca (nyolcker) egyik leggyengébb utcájára 230-258.000/nm. árat mondtak. Vezettem éppen, de majdnem lefejeltem a kormányt, hogy ennyi analfabéta szakértő van a piacon.

Be is írtam az sms-t, a műsorvezető felolvasta sms-et kimoderálva, finomítva, hogy a hallgatótól kicsit megrovást kanak a szakértőnk -valószínűleg egy szakértő hallgató írhatta az sms-t-, ugyanis azt mondja a hallgató, hogy a szakértőink nincsenek tisztában a piaci árakkal, és 50.000Ft-ot le kell vonni a szakértőink által vélt árakból. Ennyit mondtak be.

Én 50-100.000/nm-ert írtam, de mint mondtam finomítottak.Szakértő kiakadt! Ki ez az ember, melyik ingatlanra nem mondtunk jó árat? Kérdezete, műsorvezető csititotta, hogy nem ez a lényeg, menjen tovább a műsor... :))

Meg lehet itt hallgatni klubrádió oldalán: http://www.klubradio.hu/index.php?id=41

a második részben kéne lennie, de nem hallgattam vissza.

Érdemes meghallgatni az első részt, ott mondanak akkor blődségeket, böszmeségeket, hogy kiakadtam.

Sajnos ugyanezzel találkozom mindenfele a szakmában. Úgymegreformálnám az egséz szakmát, népet, szemléletet, Ibizát a közvetítő ne szöveggel

csodálkoztok, hogy feszült vagyok?? akkora böszmeségek mennek, hogy 100kantárral nem tudom befogni a hüleségeket.

Emeberek maguk ellen dolgoznak a szemléletekkel.

Ibiza is maga ellen dolgozik, még akkor is ha nem vallja be.

2008óta látom, hogy hirdeti az ingatlant eladásra, kiadásra.

Mi lenne ha nem azt mondaná, hogy közvetítő ne, hanem azt, hogy 150közvetítő iroda IGEN!

Mindenki foglalkozzon vele. Nekem kell 9MFT add el 10MFT-ért Tied a milka, a vevőé az üzlet, enyém a 9MFT. Három éve még azért magasabbak voltak az árak, azóta mint mondjuk estek az árak.. akkor nem kellett annyiért, akkor egy piaci stagnálásban, áresésben miért kell makacskodni, utálni a közvetítőt, aki segít megszabadítani a gondtól. És mi van akkor ha nem adja el, béna nem sikerül neki? Mármint a közvetítőnek.. semmi.. veszített valamit a tulajdonos? Nem, semmit. Ja, de.. adott egy esélyt egy általa vélt baleknak.

Mi van akkor, ha a 150.baleknak pont ott van egy keresője, és nem jár a Podmanicky környékén, ahol láthatná, hogy ki van írva az üzletre Ibiza hirdetése??!!

na mindegy, megint fehúzom magam az emberi butaságon, makacsságon.

Bendegúz is írta.. nehogy már vevő fizessen.

Leírtam a képletet, priviben megválaszolta, hogy most már érti miről beszélek, miért a vevő fizet jutalékot.

Na ezt mondom, emberi eszmékről.