Re: nincs cím
Spade Előzmény: #362685ide is beteszem:
sztem nagyon érdekes a helyzet. A nyugat pengeélen táncol. Mert nyilvánvaló h lesöpörte Kadhafi légvédelmét, és az is nyilvánvaló ha partraszállnak akkor a hadseregét is megverik, viszont szerintem az is valószínű, h amikor az amcsik elküdték az első tomahawk rakétát abban a pillanatban aláásták a bengázi kormány népszerűségét. Az araboknál senki nem fog egy nyugati katonaságot behívó kollaboráns kormányt támogatni, ráadásul Kadhafit tévedés h csak a lefizetett emberek támogatják hanem a saját illetve a vele szövetséges törzsek is. Úgyhogy én azt mondanám h jól elb@szták, de sok múlik azon h mik a nyugatiak tervei és h mit tesznek. Mert ha csak légtérzár lesz akkor kialakulhat valami, de ha beavatkozva eldöntik a csatát akkor csináltak Kadhafiból egy szabadságharcost a bengáziakból meg egy bábkormányt akit mindenki gyűlölni fog, a hazaáruló belügyminiszterrel az élén...
És van még egy dologh. Nem véletlen h egy komoly arab állam nem állt a nyugat mögé, azért ezen el kéne gondolkozni. Merkel nagyon ügyesen lavírozott, ezért továbbra is biztosan a merdzso marad az arabok kedvenc autó márkája És hát a Saudiak is elgondolkozhatnak h meddig is terjed a barátság, amikor a náluk sokkal nagyobb amcsi és izrael barát Mubarakot is hamar picsán rugták, és az éppen nem is ellenség söt terrorellenes barát Kadhafit így megszórták. Akkor mi várhat egy szaudi államra ami soha nem volt izrael barát viszont annál több alkaida rokonnal rendelkezik....és ugye a libiai lázadók megsegítése után nehéz lesz eladni az amcsi közvéleménynek hogy máshol pl. a szaudiaknál miért nem védik meg a twitteres forradalmat. És erre a szaudiak is valszeg rájöttek nem véletlenül verik le szélárnyékban a szomszédos forradalmakat, kérdés ez elég lesz-e ha megszünik a szélárnyék (hirtelen felfedezi a világ a szaudi keménykedéseket mészárlásokat) ..elég bonyi a szitu
p.s. viszont érdekes h az amcsik mekkora szerepet vállaltak nagyhirtelen és nem az olajért mert azt valszeg a franciák és az olaszok már lezsirozták, ez az amcsi támadás üzenet Iránnak...meglengették előttük a vascsővet