Re: Hitler megnyerhette volna a második világháborút
matgab Előzmény: #359515önmagában az atom elkészítése nem nagyon oldotta volna meg a helyzetet mert a németek nem nagyon tudták volna mivel célba juttatni, mert bár ennek nem néztem utána, de sem olyan nehézbombázójuk nem nagyon volt, légtérfölényük meg max keleten, az sem nagyon 1943-44 után.
Sokkal fontosabb lett volna pl. a sugárhajtású vadászgépek időben való bevetése -ami már jóval korábban rendelkezésre állhatott volna, ha nem bombázót akartak volna először építeni belőle, vagy az áramvonalas tengeralattjárók használata (azt hiszem a XXII-es osztályú volt).
De az egész úgyis az orosz fronton dőlt el. Ahhoz meg az kellett volna, hogy a T34-esek ellen még időben egy normális tankot vessenek be, mert a PzIVD nem tudta velük felvenni a harcot. Nagy ötlet volt a ruszkiktól az a döntött páncél...
Igazából szerintem a háború leginkább ott ment el, hogy a japánok nem a ruszki távol keletet támadták meg, hanem teljesen értelmetlenül Pearl Harbourt- még akkor is, ha az USA előbb utóbb úgyis belépett volna a háborúba, hiszen gazdasági érdekei azt diktálták.
De ha 41-ben nem tudta volna az amúgy is késésben lévő német támadást megállítani a távol keletről átvezényelt hadosztályokkal, akkor más lehetett volna a helyzet...
Meg a hülye olaszok, akik 2 értékes hónappal késleltették a Barbarossát.
Ez a 2 dolog döntötte el leginkább a háborút szerintem. Utána a németeknek már nem volt esélyük nyerni, még akkor sem ha győztek volna Sztálingrádban, vagy Kurszkban.