Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

Nemletezik

Újra feldobom a témát. Szvsz én is szkeptikus vagyok a Brokernettel szemben. Nagyon hirtelen nagyon nagyot nőttek és sok dilettáns ügynökük van. MLM sem a kedvencem, de van pár ilyen ami nem akar bedőlni (Amway, Avon, Herbalife stb.)

Nekem most ajánlott brókernetes céges unit linked befektetést. A lényege, hogy költségként elszámolható a kockázati életbiztosítás. Évente kell fizetni és 5 év után nevedre írhatod. Ekkor a tőkerész után kell SZJA meg EHO-t fizetni az akkor hatályos adókulcs szerint (hozam után nem) és utána legális jövedelemnek számít. Tehát olyan mint a béredet beraknád tbsz-be csak ugye brokinetes alapokat lehet csak venni. Lehet korrigálni vele a TAO-t, és Bérjárulék helyett SZJA-t és EHO-t kell fizetni a végén, hogy legális pénzed legyen. Halál esetén nem kell adózni a kedvezményezettnek. Elvileg ennyi ha jól értem. Meg vmi hűségbónusz 5-10 év után.

Van benne ráció? Azt mondják versenyeztetik a pénzintézeteket és ezért mindig a legjobb ajánlatot adják. Ez lehet igaz? Vagy értsem úgy, hogy a nekik legjobb jutalékot adó ajánlatot adják? :)

Úgy emlékszem alapkezelői ktg 2%/ év. Allokációs ktg 1 mft/év fölött nincs.

Hogy teljesítenek egyáltalán a Brokinetes alapok (CIG Pioneer Concord Aviva is van köztük)? 2% kezelési ktg nem sok? Alapból kicsit hendikep más portfólióval szemben. Az adóval való okoskodás megéri?

Eskü egyszer le kell modellezni egy brokinetes konstrukciót versus ugyanolyan kockázat/hozamú portfolió TBSZ-el mennyivel jobb? Engem csak a céges adóoptimalizálás dolog miatt érdekelne.

Kicsit hosszú lett azért remélem még érthető.