Regisztráció Elfelejtett jelszó

siemens forever

exmnbs1

87920) Re: A genesis a legnagyobb mutyi a béten.

előzmény (#87915: exmnbs1) | válasz erre | Ma, 13:35

Majd a közgyülésen kérdezzetek rá a társaság rövid távú likviditási helyzetére.......... (utána lehet megint nevetni) Ez a kérés 2008. október 21-én hangzott el........

Sajnos már akkor is érezhető volt, hogy a társaság a fizetésképtelenség felé sodródik. Mára kiderült, hogy sokkal rosszabb a helyzet, mint gyanítható volt. A cégnek továbbra sem az

erőssége a tájékoztatás/transzparencia.

Majd rendkívüli tájékoztatás - amerikai befektető, 42 millió dolár! De korai az öröm, újból csak a cogenco storyval álltak elő. Most már mindkettő külföldi leányvállalat eladásáról tárgyalnak, a minimális tőke 50 millióra? változott. A genesis cogenco részvényeket kap.

Ezután a genesisben mi marad kérdezhetné az ember. Cogenco részvények, és a magyar napelemgyár. Kezdjük az utóbbival, ez az egyszerűbb - sajnos. A csőd szélén álló, teljesen kiürített szarkupac. Amely leánynak sikerült 2008-ban elveszítenie jegyzett/saját tőkéjét is!!! Hitelekből vegetál? Ennek rendezéséről nem olvashattunk a beszámolókban - érdekes. Ha ez még nem lenne elegendő, akkor itt a folytatás a beruházási telek megvétele sem történt meg, csak a foglaló került kifizetésre. A fennmaradó vételár ~100 millió Ft! A terület előkészítő munkálatok vállalkozói díját sem tudta teljesíteni a leányvállalat. Itt ~140 millió Ft hátralék keletkezett, ami átütemezésre került. Amennyiben a vételár/vállalkozói díj kifizetése 2009-ben nem történik meg az a magyar projekt halálát jelentheti, elkerülhetetlen a csőd!

Anyavállalat sincs jobb helyzetben. Ismét nem jut a társaság likvid eszközökhőz, friss forráshoz. Így a vállalat fizetőképessége, likviditása semmit nem javul. A GEM ügylet kimenetele a két leányvállalat értékesítésével erősen megkérdőjeleződik. Sőt, inkább egyértelművé válik, hiszen a társaság 500 millió Ft céltartalékot képzett!!!! A társaság a know-how 3 éves!!! licenszjogát vásárolta meg 2007-ben 4.5 millió EUR-ért, amelyet már most kénytelen volt meghosszabbítani újabb két évvel. (EUR?) Kérdés 2012-ben, mikor a gyár áll, mikor a termelés megindul? van e értelme egy 5 éves!!! szellemi terméket

(tudás/ismeret/tapasztalat) megvásárolni, a gyakorlatban hasznosítani? Tényleg elengedhetetlenül szükséges? Nyilván nem, ismerve az iparág rohamos fejlődését. (de tovább is értékesíthető)

(Transzparencia : A GSS rendelkezett? 500 ezer genesis részvénnyel, ami 6,31%-os szavazati jogot bitosított. Bejelentésre nem emlékszem. Igaz már értékesítette is 2009-ben - bejelentésre itt sem emlékszem.....Vásárló?)

Csak reménykedni lehet, hogy a követelések hamarosan befolynak a cég számláira, pillanatnyi levegőhöz juttatva a társaságot.

siemens