Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Szigorítaná az abortusz szabályozását a Jobbik

matgab Előzmény: #351655

Már ne haragudj, de milyen módon ment szembe az emberiság a természetes szelekcióval évezredek óta? Megszületett egy családban 10 gyerek 3-8 megérte a felnőttkort és ezek -akik túléltek mindet és szerencsések voltak tudtak túlélni. Most azt az elhanyagolható ezreléket akik a főnemesek voltak, azt az emberiség szempontjából nyugodtan negligálhatjuk, de az életképteleneket ott sem tudták életben tartani-ezért is haltak ki a belterjesen szaporodó uralkodói házak.

Miért beszélünk az emberiség páratlan fejlődéséről? Az eszközeink mások, azokat tanulással és tapasztalatokkal kifejlesztettük, de az emberek ugyanolyanok, sőt sok szempontból rosszabbak és gyengébbek, mint akár 100 évvel ezelőtt. Valószínűleg a 100 évvel ezelőtti körülmények között a mai emberek sokkal jelentősebb része pusztulna el, mint az akkoriaknak.

Nem szeretem, amikor a mai ember végigtekint a múlton és valami megkülönböztettnek hiszi magát. Ugyanazok az emberek vagyunk , ugyanazokkal az ösztönökkel, ugyanolyan motivációkkal, mint 100 vagy 100.000 évvel ezelőtt.

Viszont érdemes pl. megnézni, hogy a mai felnőtt lakosság hány százaléka termékeny pl. és a korábbi generációk mit produkáltak ilyen téren.

Igen, van egy csomó gyógyszerünk amivel le tudjuk győzni a betegségeinket. De emiatt maga az ember nem ellenállóbb, sőt ellenkezőleg! Még az immunrendszert sem teszteljük, fejlesztjük eléggé!

Elég csak arra gondolni, hogy a lakosság hány %-a asztmás, allergiás meg miegymás. Ez mind az egyre gyengébb immunrendszer miatt van.

"Nincs szükségünk genetikai fejlődéshez a természeti körülmények változásához való alkalmazkodáshoz"...Ja ezt majd mond akkor , ha mondjuk alig 50 fokocskát emelkedne vagy csökkene az átlag hőmérséklet. Pedig az nem sok, ha belegondolsz abba, hogy egyes csillagokban hány millió fok van. Vagy egy kis sugárzás és máris mind kipusztulunk.

A nevelőotthonokról már beszéltünk. Szerintem szeretetet nem lehet senkiből kierőszakolni. A nevelőnek ez egy munkahely, még akkor is ha szereti a gyerekeket. Az egyetlen dolog ami korlátokat és normákat tud felállítani egy államilag nevelt gyerek esetében az szerintem a kellő szigor. Persze jobb lenne, ha megfelelő környezetben és szeretetben lehetne őket nevelni (ezért is kellene segíteni az örökbefogadás intézményét, hog yne kelljen éveket várni pl.) de aki nem ilyen szerencsés, az meg legyen legalább inkább szigorúan nevelve, mint sehogy!

Ki az életképes, és ki az aki nem? Vannak egyértelmű esetek. Pl. az agyhalott, vagy a magáról nem tudó, magát ellátni nem tudó tehetetlenül fekvő emberek. Vannak egyértelműen életképes noha nem 100%-os emberek, pl. az enyhén értelmi fogyatéskosok, vagy akár a szemüvegesek. És vannak az elgondolkodtató esetek. Ha egy vak ember meg tud tanulni úgy élni, hogy önmagát ellátja, akkor miért ne élhetne? Viszont egy olyan értelmi fogyatékos aki nem tud beszélni, nem tud mozogni, és mellette vak is, annak nem megváltás az, ha nem tartják életben?

Az, hogy hol a határ, abban nem foglalnék állást, ezt akár nyilván egyedileg lehetne eldönteni, és az sem biztos, hogy egyáltalán egyértelmű a határ, de mindenképpen vannak olyanok akik a határ túloldalán vannak.

Jó az amikor a magatehetelen magukról nem tudó akár 10-20 évig is eléldegélő Alzheimer kórosokat életben tartják?

Ilyenkor az élet "szentségét" felülírja szerintem az emberi élethez és az emberi halálhoz való jog.

Tudom miről beszélek családomban volt fogyatékos is, Alzheimer kóros is, és hosszan beteg ember is. És nem mondom, hogy nem sajnáltam őket azért, mert pl. az orvosok nem hagyták őket tisztességben eltávozni.