Re: nincs cím
Amatoregy Előzmény: #345109Nos megpróbálok reagálni.
Szóval alaptézisek:
Ha veszek egy használt autót akkor 1 hónapon belül lesz állásom céges autóval. Ha nem veszek akkor tuti nem lesz.
Gondolom annak is oka van, hogy a cégek 120-150 e km-ben határozták meg a csere intervallumot, azon túl már nem éri meg fenntartani inkább új, annak minden értékvesztésével együtt.
Kozmetika:
A kereskedésekben minden használt autó szinte úgy néz ki, mintha most hozták volna ki a szalonból.
A külföldről behozott autóknál (hála a rendszámoknak) – hacsak nem 3-4 generációval korábbi modellról van szó – már nem lehet megállapítani, hogy 3 vagy 8 éves autóról van-e szó.
Függetlenül a fenntartási költségektől valamilyen szinten szeretném, ha mostani modell (vagy a közeli kinézetű lenne az autóm.) Példa ide a rokonság rezső 205 gld-je, 450.000 km-el. Nincs turbó, nincs dpf, nincs abs, asr. Sima szivó dizel a világból kimegy. De már a glanccal is úgy néz ki mint egy agyonsminkelt hölgy. És valahogy igy vagyok a régi mercivel is. Elhiszem, hogy kimegy a világból de akkor is 10-15 éves. Ha ebbe beletolsz évi 60.000 km-t akkor ezt is kell javíttatni.
Próbáltam sokféle képpen keresgetni:
Évjárat
Max ár
Tipus.
Most csak csapongok itten. De nem szeretnék 10-15 éves autó, mert abban lehet, hogy óra szerint 250.000 km van, de valójában 350.000. Az idő vasfogát meg ismerjük. Egy ismerősom most vett a fiának kockaladát 20 éveset. Volt benne 12.000 km. Mondjuk úgy is nézett ki. Az eladó biztatta őket, hogy fel van töltve az új aksi inditsák be. (Állítólag 3 éve nem volt beindítva.) Nem merték, tréleren vitték el. Otthon a vezérműszíj leesett róla, ahogy a feszességét nézték meg.
Szóval öregautónál hatványozottabban jelentkezik a kor, mégha újkorában jóval magasabb szinvonalon állt is.
Másik kérdés a méret. Nem biztos, hogy beférne a garázsba. Meg szeretném használni is….
ezek a legfiatalabb modellek. 15 évesek
Nekem ezek a méret miatt már nem jönnek be.
És nem megbántva senkit - nem akarok úgy kinézni, hogy nyugati autó legyen de azért olcsó.
Mert megbizhatóság ide vagy oda ezek már 15 évvel korábbi divatnak megfelelően néznek ki.