Re: drawdown
Tombolatom Előzmény: #344792Én is eddig a másikat olvastam el neki...lehet ezért nem láttam vagy nem fogott meg pár dolog... 12*-es tőkével nyitotta az első poziját. Nem semmi. Ez olyan mintha én most vennék 12 Lot eurót vagy 42857 db MSFT-et:) 10 év alatt kb 5* nyomtam le entert 10 ezer db részvényre kb 120 ezer dollár értékben. 12 lot euró vagy 24db YM futures esetén 300 pip illetve 250 DOW pont után lenne 30% profit, de akár 30% lyuk is tőkémen. Gyomorgörcsöm lett csak a leírásától:)
Viszont ebben amit írt teljesen egyezik a gondolkodásunk, de ettől függetlenül nem küzdenék a fekete arany mozgása ellen: " A helyzet hosszú távon nem tarható, hogy az olaj fizikai világpiacából alig 1-2%-os szeletet kihasító, ám ennek ellenére globális referencia árat diktáló spekulatív buborék NYMEX tőzsdei árfolyamok elszakadnak a 15-20 dolláros kitermelési költségektől és a 35-45 dolláros valós világpiaci áraktól. A valóságban a már-már összeesküvés elmélet gyanus olajválság prognosztizációkkal ellentétben a világpiaci nyersolaj kitermelés folyamatosan továbbra is kielégítő, sőt jelentősen meghaladja a keresletet, aminek erdeményeként a nyersolajkészletek folyamatosan duzzadnak és növekednek."
Így még egyszer végig olvasva azért tud valamit, csak az időzítése egy kicsit off:) A másik, hogy például én folyamatosan veszek ki pénzt a számlámról mert ebből élek és, ha Ő is nem a kb "kick start" motor berántásos 12-es tőkével kezd vagy, ha azzal is +36%-al, de abból a profitból havi 1-2%-ot felél mint én akkor csődbe ment volna. Ez így papíron "zárt" fundnál ment, de valós életben én átlag 18-20%-át elköltöm a profitnak, ergo nem tudta volna tartani a shortjait:)