Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: drawdown

Előzmény: #344268

Re: Tombolatom

Köszönöm :)

Re: Drawdown

"És mivel nem realizált, nem Stop-olt ezt vissza is adta a piacnak!! Hiába dicsekedett vele ez csak egy tavalyi lebegő profit volt. Eredője=0."

Teljesen egyetértek. Pont erre gondoltam, amikor azt írtam, hogy SZERINTEM egy befektetési alap KEZELÖJÉTÖL ez egyenlö a nemtörödömséggel, hiszen a legjobb idöszakban elért +29%-os virtuális nyereségböl nemhogy nem realizált semmit sem, hanem utána meredek veszteséget szenvedett el az alapja, amiböl viszont szintén nem akar kiszállni, mert azt sem akarja realizálni. Szerintem most pont azt követi el, ami ellen korábban annyira ágált: Dacol a trendekkel, mintha sértödötten meg akarná mutatni, ül a pozíciókon, hogy csakazértis úgy fog forogni a világ, ahogy ö hiszi. Ha valaki most megnézi a hedge fund portfoliót az oldalán, akkor ott szinte kizárólag dúrva negatívokat fog találni, össz-vissz egyetlen vékonyka pozitív mellett. Nem az a baj tehát, hogy benézett valamit, vagy valamin nagyot bukott - hanem az, hogy egyszerűen egy piros szériában mindenáron a feketére akar tenni. Még csak annak sem felel meg az, amit most csinál, amit egészen addig írt amig blogolt, illetve amit az év elején prejudikált.

Re: rbbj11

"Az alap megítélésben pontosan u.azok a fázisok, mint a rv-piacon: most éppen már-már az elkeseredettség jön :) Lesz még pánik és kitárazás is? :)"

Ha pánik nincs is, a kiábrándultság nyilvánvaló. A korábban jellemzö 110.000 Ft BIZALMI részvény árfolyam mára 86.500 Ft-ra apadt (az egy részvényre esö 73.950 Ft portfolóiérték mellett ez még mindig inkább bizalmi ár, mint Fair), mert annyi embernek lett elege abból, amit müvel, vagyis inkább nem müvel. És minderre mi volt Attila reakciója? "Ez még mindig egy jobban és korrektebben értékelt alap, mint a többi..." Hát ha van válasz, ami nem válasz, ami a befektetök hülyének nézése, akkor az éppen ez. Ez a rossz tanuló felel. Ez a másik is hülye, söt még hülyébb. Még csak az sem látszik, hogy DOLGOZNA, azaz csinálna valamit, próbálkozna, pozíciókat venne fel, hanem sokkal inkább néz ki úgy ez az egész, hogy lesz*rja.

"Amikor meg +50-100-150%-ban lesz, mindenki Nyilasi alapot akar majd :)))"

+29% volt rövid ideig a maximum, ahhoz képest nagyjából 45% bukóban van. Vagyis aki éppen akkor vett, annak még éppen 80% növekedésre lenne szüksége a veszteség elkerüléséhez. A mostani tözsdei árfolyamhoz képest is ugye ~30% emelkedésre lenne szükség ahhoz, hogy egy tavalyi Quaestor lekötött betét (REALIZÁLHATÓ és garantált 9,5%) éves kamatát elérje. Azaz, egy nyitóértékhez képesti plusz 50%-hoz most éppen 75%-ot kellene javulnia, amire eddig is csak a legjobb éveiben volt képes. Nem kizárt, hogy képes lesz rá, de azzal még mindig nem dölhetne hátra a maraadék négy évre. Az is lehet, hogy kivárja a negyedik évet, addig bulizik, csajozik, szórakozik, és addig "majd minden rendben lesz", mert akkor majd egy év alatt megcsinálja a 100% hozamot, és máris mindenkinek elmondhatja, hogy "látják, ezért nem kellett kiszállni korábban, mondtam, hogy meg lesz a pénz", de ennek azért lesznek elöjelei, ha lesz ilyen. Akkor meg még mindig lehet venni akár Nyilasi alapot is :) Szerintem erre várva viszont kár lenne benne tartani a pénzt. Hinni a templomban kell, ahogy a mondás tartja.