Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: drawdown

Tombolatom Előzmény: #343831

Azért longolt nyilasi AA-t (ami szvsz nem legjobb választás mert alumíniumból túltermelés talán a legjobban) ami szerintem sok embert megtéveszthetett. Nem is ez a lényeg. Egy alapkezelő védje a tőkét. Ha kell lépjen be 20-or az irányába és ki, ha nincs igaza. Szerintem, ha a nevében az lett volna, hogy nyilasi short alap akkor kevesebb ember jelentkezik. Amint írtam neki nincs már 4 éve, ha a bika ilyen ütemben megy fel.

Amúgy pedig én akinek a blogomban is a vesztő tradem a REE shortolásából eredt (tegyük hozzá, hogy már rég esett azóta és nyertem volna rajta sokat, de zártam mert nem kockáztathattam több pénzt csak azért, hogy igazam van lesz e) tehát nem hiszek abban, hogy 5 dollár/uncia ezüst kitermelésnél 30 a fair érték vagy 20-25/hordó olajnál 100 dollár a fair ár és folytathathanám úgy gondolom, hogy aki most a gyereke vagy unokáknak megakarja alapozni a jövőjét az vegyen kínai, indiai, brazil alapokat mert talán még sose látott méretű középréteg, fogyasztóréteg emelkedhet ki ott a következő 20-50 éven belül ami a csillagokba küldi a részvényeiket. Ez együtt fog járni a nyersanyagok, élelmiszerek növekedésével az igény miatt.

Spade: Nem tudom miért idegeskedsz:) Másfél év tőzsdézés után no offense, de nem láttál még sokat. Sőt amit láttál az egy nagyon egyszerű bika piac. A dolgokat meg kevered. Egy manyu legyen csak index követő. Kit zavar az amikor átlagban 9%-ot hoznak a tőzsdék? Ki akarja a nyugdíját egy kockázatos alapra bízni? Én nem. Az igaz, hogy 4% alapkezelői díj nagyon sok.