Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: élménybeszámoló

Mercurius Előzmény: #34020

Korábbról:

Szia Melinda!

A Gábor megkért, hogy válaszoljak a kérdésedre, amely a Portfolio fórumán is már többször felmerült. A befektető szuverén döntése, hogy melyik, nyilvánvalóan létező, de "üres" céget kívánja felhasználni a tranzakcióhoz. Miután nem tehetjük közzé a vállalat nevét egyenlőre, amelyik majd a befektetést (részvénycserét) eszközli, ezért a határozatlan névelő használata a magyarban. Nyilvánvaló, hogy annak a vállalatnak a részvényeiért cserélheti el a Genesis Energy a spanyol cég tulajdonjogát, amelyik a spanyol vállalatban tőkét emel. Más vállalat részvénycsomagjáért is elvileg lehetne ilyen üzletet kötni, de akkor még az áttételes befolyás is elveszne a Genesis Energy számára a spanyol vállalat felett. Ez pedig nyilvánvalóan nem érdeke a társaságnak.

Üdv,

Kunovits Jenő

Kiemelve:

"A befektető szuverén döntése, hogy melyik, nyilvánvalóan létező, de "üres" céget kívánja felhasználni a tranzakcióhoz. "

Magyarán a Cogenco lett erre kiszemelve, és kiüresítve, annak ellenére, hogy a neve nem cseng túl jól köreinkben... magyarán, a Cogenco múltja jelen helyzetben nem érdekes, mivel azt a tranzakció előtt resetelni kell.