Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Belváros, Nagykörút, 82nm-14.99MFT

matgab Előzmény: #337256

érdekes dolgokat írt a cikk.

Azért nem ártott volna, ha odairja a kamatlábakat, amikkel számolt, mert a 7 milliós hitelre 20 év alatt 16,8 milliót számol, mint fizetendőt.

Én 4,3 milliós 10 éves hitelre kerekeken 6 milliót kell, hogy kifizessek (ez még az állami kamattámogatásos HUF alapú hitel).

Szerintem 1 lakása (ami kicsi és könnyen kiadható) kell, hogy legyen az embernek, mert van még egy fontos amivel a cikk nem számol: 20-50 évente a történelem folyamán Mo. mindig átmegy egy pü-i krachon, elveszíti a fizetőeszközét (ugye a XX.sz: korona, pengő, forint, ha jól emlékszem) és ezekben az esetekben jellemzően akinek pénzben voltak a megtakaritásai az elveszitette minden vagyonát.

Ezért jó, ha legalább egy lakása van az embernek.

Zeeh: amit irsz, hogy ugyanannyi a bérleti dij, mint a törlesztő az nagyon nem igaz, a törlesztő, az legalább a duplája a bérleti dijnak.

Konkrétan az én lakásomnál maradva, az ára 8,3 millió volt 2002-ben. 4,3 millió kamattámogatott (ugye most már ilyen nincs is) hitelre fizetek havi 50-et.

És ki lehet adni a lakást 50-60-ért/hó.

Ez azt jelenti, hogy a bérleti dij az kb fedezi a 4,3 millió hitel törlesztőjét, és a "saját tőkére jutó hozamot" elbukom. De van egy kis lakásom, ahova ha kell vissza tudok vonulni.

Amúgy én azt a konstrukciót élem -szerintem az országban nagyon ritka-, hogy kiadom az én belvárosi lakásom relative drágán és bérelek minimális ráfizetéssel egy másik, sokkal nagyobbat zöld övezetben. Így kvázi lefedezem magam attól, hogy a bérleti dijak esetleges elszállása miatt sokat bukjak.