Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: röfik

kerikoma Előzmény: #334886

Disznósajtkészítés

A disznósajt (disznófősajt, sajt, préssajt, préshurka stb.) fő összetevői a következők: fejhús, tokaszalonna, bőrke. Mozaikszerű vágási felület eléréséhez teszünk bele szívet, nyelvet, esetleg vesét, fület stb. Feltétlenül sok bőrkét kell beletennünk, hogy a magas kollagéntartalom "összeragassza" sajtunkat. A disznósajtot mindig "vágósra", a kelleténél sósabbra kell fűszereznünk, hiszen a főzés során ennek egy része kioldódik.

paprika, só, bors, fokhagyma, kevés csípőspaprika

3 órát szoktuk abálni.

A sajtot fel is füstölhetjük. Ezzel nemcsak az eltarthatósága fog megnőni, hanem egyedi füstölt ízt is kapunk.

Puha kenyérrel, savanyúsággal mennyei élvezet. Utána fröccs dukál leöblíteni.