Re: röfik
kerikoma Előzmény: #334886Disznósajtkészítés
A disznósajt (disznófősajt, sajt, préssajt, préshurka stb.) fő összetevői a következők: fejhús, tokaszalonna, bőrke. Mozaikszerű vágási felület eléréséhez teszünk bele szívet, nyelvet, esetleg vesét, fület stb. Feltétlenül sok bőrkét kell beletennünk, hogy a magas kollagéntartalom "összeragassza" sajtunkat. A disznósajtot mindig "vágósra", a kelleténél sósabbra kell fűszereznünk, hiszen a főzés során ennek egy része kioldódik.
paprika, só, bors, fokhagyma, kevés csípőspaprika
3 órát szoktuk abálni.
A sajtot fel is füstölhetjük. Ezzel nemcsak az eltarthatósága fog megnőni, hanem egyedi füstölt ízt is kapunk.
Puha kenyérrel, savanyúsággal mennyei élvezet. Utána fröccs dukál leöblíteni.