Re: nincs cím
Tombolatom Előzmény: #333500Szerintem egyértelmű, hogy javul az amerikai gazdaság, nincs új katarzis mint az ingatlan válság volt, és a QE2 természetesen segített ebben. A másik, hogy én ezt az index fórumon is beírtam a júniusi és augusztusi lejtmenetben és longoltam a piacot. Sőt májusban beírtam, hogy szerintem 11500-on fogjuk végezni az évet mert a munka piac miatt nem fogunk 20-30%-ot rallyzni, de ez simán belefér (és tudom, hogy csak találgatás volt akkor). Ez a 10%-os munkanélküliség mióta olyan nagy dolog amikor 3/4 európa hasonlóban van és volt az arany időkben 2004-2007 között.
Szerintem most hasonló cipőben járunk mint 2002 körül. Ha valaki lát óriási katarzist akkor arra kíváncsi vagyok, de ez senkinek se lehet a célja, tehát én nem is értem ezt a negativizmust.
Ja, és ma Obama tegnap beszéde miatt megyünk fel (nem mintha engem érdekelne, hogy mikor mire fogják) ami szerint meghosszabítják az adókedvezményeket. Tetszik e ez nekem? Abszolút nem, de ott éltem 13 évet és láttam, hogy benzin adót, ingatlan adót, áfát, szja-t, vámot, ha felhúzzák EUs szintre akkor 2 év és 0 a hiányuk. Ezek után ezt elmondva látszik a blogomba, hogy alig lettem befektetve a mai nap végére, de fogok megint vásárolni minden korrekcióba mert bika piacon vagyunk amíg nem emelik a kamatokat.