Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: Bűncselekményre célozgat nyugdíjpénztár-ügyben Selmeczi

banyaiz Előzmény: #331613

Gentle, 2008 év elejétől voltak választható portfóliók az mnyp rendszerben, talán Otp vezette be először és utána fokozatosan a többiek addig leginkább állampapírban volt a pénz. Azóta eltelt 3 év olyan amilyen a piacokon. Meg lehet ezt lovagolni, hogy ilyen olyan veszteség stb, de elég szakmaiatlannak tartom.

Az egyébként szerintem alapvető dolog ha kockáztatsz egy magasabb hozam reményében veszíthetsz is. Az én Mnyp-s, vagy Önkéntes számláimon 2008-ban volt egy komolyabb veszteség ami kb az azt megelőző 7 év hozamát vitte el, ez 2009-ben vissza is jött. 2010-et még nem láttam de 10% körüli hozam néz ki , talán . Igaz én nem ugráltam a portfóliók között végig növekedésiben voltam Ha valaki mondjuk a nagy zuhanást állampapírban vészelte át, és utána ment növekedésibe mondjuk 2009 év elejétől elég szépen nézhet ki a számlája.

Amit meg Selmeczi ezekről összehordott az tényleg egy fából vaskarika. Keverte a reálhozamot, az államadósság kamatterheinek növekedése miatti veszteséggel, nem figyelembe véve, hogy közben többen visszaléptek az állami rendszerbe, így az ő pénzük hiányzott az Mnyp-ből stb.