Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Zabás Előzmény: #327067

Annyira nem bonyolult a képlet, jól,megfelelően szigetelt ház /ezért építenék én saját magamnak és nem vennék készet/ ablakok minimum 5 kamrások és argon gázosak legyenek k=0,8 legyen minimum vagy kevesebb, de az itthon ritka és drága még. Fűtési rendszer mindenképpen vegyes tüzelésű legyen gáz legyen, de mellette én a faelgázosítós kazánt ajánlom aminek nagyon jó a hatásfoka+kandalló amibe természetesen a fűtést is lehet cirkuláltatni! Puffertartály legyen 500L, hogy ne keljen mindig felmelegíteni a vizet ami a legtöbb energiát fogyasztja, ebből az is következik, hogy a csapból is azonnal meleg víz folyna és nem kell feleslegesen kiengedni egy csomó hideg vizet. Ha van rá mód, akkor pár nm napkollektor ami szintén rásegítene az átmeneti időszakban, vagy napfényes téli napokon a cirkulációs fűtésbe + meleg vízbe. Ezzel a rendszerrel iszonyat sokat lehet spórolni és a kialakítása sem vészesen drága, nem kellenek extra berendezések extra elektronikák.

A legjobb és az egyik leggazdaságosabb megoldás a hőszivattyús rendszer napkollektorral párosítva. A gazdaságosságán az üzemeltetését értem, mert sajnos a beszerelése és megfelelő rendszer kialakítása horror összegbe kerül még itthon támogatás nélkül és a megtérülési idő szinte megélhetetlen :( / mondjuk itt is ház nagyságát + értékét kell nézni/

Tinódi utcában az egyik ügyfelünknek hőszivattyús fűtése/hűtése van ami falhűtés/fűtés + padló fűtés és még mennyezet hűtése van na mármost a kb 500 nm-es ház kifűtése ill. hűtése áll. télen nyáron 24C°-ra van beállítva 5K-ból de inkább alatta van, mert az áramot a tetőre szerelt szélgenerátor vagy napelem szolgáltatta, csak ritkán kapcsol a hálózatra. Ez a rendszer kb 12-15 millába fályt neki, de a ház értékéhez képest ez elhanyagolható!

Csak azt nem tudom, hogy miért a IV. Tinódi utcába építették ezt a palotát. Ember idegennyelvű szakkönyvek kiadásával/nyomtatásával foglalkozik. Ritkán vannak itthon, mert 3 havonta 1 hónapra valahova elutaznak! Legutoljára amit tudok Iránban voltak 1 hónapig, de előtte Peruban szenvedtek :)

Minden megoldható csak akarni kell és pénz kell hozzá!!!