Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: Kétes áruk, mérgező élelmiszerek

Amras Előzmény: #322546

Elolvastam... Elsőre elég durvának tűnt, de érződött, hogy valami nincs rendben vele. Itt van pár sor a hsz-ok közül, amivel egyetértek:

"

Zsírból sem tartalmaz 30g ilyen izé 16,4g-t, a zsírsav-tartalom ugyanis nem adódik hozzá a zsírtartalomhoz: a zsírsavak a zsírok alkotóelemei, úgy is lehetett volna írni, hogy a 10g zsírban 6,4g telített zsírsav van. Így már nem állja meg a helyét az 54% sem, amit írtál, a zsírtartalom ehelyett kb. 33 százalékos (30g-ból 10g).

Következő pont: talán nem tudod, de az élelmiszerek címkéin mennyiségi sorrendben kell feltüntetni a hozzávalókat, tehát az kerül előre, amiből a legtöbb van az ételben. Ez esetünkben a pasztőrözött, homogénezett tejszín. Azt nem tudjuk, hogy mennyi van ebből a vajkrémben, de biztosan több, mint 24%, a második legtöbb összetevő aránya. Ha csak egy picitt többel, mondjuk 25%-kal számolunk, akkor máris 55%-ról pontosan tudjuk, hogy mi, szemben az általad számol 30%-kal (mondom, ez csak a legkisebb összeg). Ez pedig nem vajas sajt, hanem vajas-tejszínes sajt.

"

Sok dologban igaza van a cikknek, és én is tudom hogy rengeteg trutyi van az élelmiszerek között, de ebben a cikkben ezt nem sikerült kimutatni. Inkább arra kellett volna mennie, hogy mi az a sok egyéb dolog mint pl: E466, guargumi, xantán gumi stb. Én az ilyeneket inkább meg sem veszem, mert lehet találni olyan vajkrémeket amikben lényegesen kevesebb adalékanyag van.

Szóval szerintem az a lényeg, hogy kis odafigyeléssel lehet normális magyar élelmiszereket találni.

(megjegyzés: ja és mindenből lehet hasonló áron magyar terméket is találni - ami még minőségben sem rosszabb a külföldi tömegcikkeknél. Nem mellékesen még környezetbarátabbak is mert nem Kínából kell ideszállítani)