Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

pruntyoke Előzmény: #320450

- 4 pohár liszt (1 pohár = 250 ml)

½ pohár rozsliszt

1 ½ pohár tönkölybúza liszt

2 pohár fehér liszt (pl: liszt mix)

- ¼ teáskanál élesztő por (kb:1,5 gr)

- 1 lapos teáskanál só

Fentieket mind összekeverni.

A keverékre kb. 500 ml meleg vizet ráönteni.

Összekeverni, ha kell még lehet rá pici meleg vizet önteni.

Kb. 18 órát állni hagyni.

Kicsi fehér lisztet hozzáadni a tésztához.

Nagyobb darab folpackot tépni, jól belisztezni, arra kiborítani a tésztát → jól megnyújtogatni és a buborékokat kinyomkodni majd téglalap formára igazítani

A fólia segítségével a tepsire ráborítani → fűszerekkel megszórni (kakukkfű, rozmaring stb.)

Tepsi előkészítése: ki kell olíva olajjal kenni, grízzel, liszttel gazdagon megszórni

A tepsiben még további 2 órát kell állni hagyni úgy, hogy a teteje jól be legyen lisztezve és le legyen takarva konyharuhával.

220 fokon előmelegített sütőben 35-45 percig sütni.

A sütő ajtót nem szabad nyitogatni.

Ne legyen légkeverés a sütőben.

Meg lehet nézni az interneten is a kenyér elkészítését:

http://foodwishes.blogspot.com/2009/01/no-knead-ciabatta-bread-you-can-believe.html

jó átvágyat annak aki el is készíti :))