Re: nincs cím
pruntyoke Előzmény: #320450- 4 pohár liszt (1 pohár = 250 ml)
½ pohár rozsliszt
1 ½ pohár tönkölybúza liszt
2 pohár fehér liszt (pl: liszt mix)
- ¼ teáskanál élesztő por (kb:1,5 gr)
- 1 lapos teáskanál só
Fentieket mind összekeverni.
A keverékre kb. 500 ml meleg vizet ráönteni.
Összekeverni, ha kell még lehet rá pici meleg vizet önteni.
Kb. 18 órát állni hagyni.
Kicsi fehér lisztet hozzáadni a tésztához.
Nagyobb darab folpackot tépni, jól belisztezni, arra kiborítani a tésztát → jól megnyújtogatni és a buborékokat kinyomkodni majd téglalap formára igazítani
A fólia segítségével a tepsire ráborítani → fűszerekkel megszórni (kakukkfű, rozmaring stb.)
Tepsi előkészítése: ki kell olíva olajjal kenni, grízzel, liszttel gazdagon megszórni
A tepsiben még további 2 órát kell állni hagyni úgy, hogy a teteje jól be legyen lisztezve és le legyen takarva konyharuhával.
220 fokon előmelegített sütőben 35-45 percig sütni.
A sütő ajtót nem szabad nyitogatni.
Ne legyen légkeverés a sütőben.
Meg lehet nézni az interneten is a kenyér elkészítését:
http://foodwishes.blogspot.com/2009/01/no-knead-ciabatta-bread-you-can-believe.html
jó átvágyat annak aki el is készíti :))