Re: nincs cím
pruntyoke Előzmény: #320155sajnos nem jutottam semeddig sem..úgy érzem magam mint a kutya aki a farkát kergeti..
mindig oda kell kilyukadjak, hogy az ár dominál mindent és nem a minőség és a származás..
nálunk Magyarországon a magas adók és járulékos terhek nem teszik versenyképessé a mezőgazdasági termékeket..ezzel nem mondtam semmi újat..ezt mindenki tudja..továbbá mindennek ami kell a termeléshez - növényvédő szerek, gázolja, trágya, eszközök stb. -évről évre megy fel az ára..nem is kicsivel..szinte hátrányos helyzetből indulnak a termelők a hazai piacon..
ha a vevőnek csak 100 ft-ja van akkor nem fog tudni 110 ft-ot fizetni..már pedig ha bemegy a boltba mindig a legolcsóbbat fogja levenni a polcról mert többnyire szűk a büdzsé..
teszek be egy linket a kínai fokhagymáról..már lassan azt sem lesz érdemes itthon termelni..pedig nagyon nem jó íze van a kínai fokhagymának..a Magyar ugyan sokszor picivel kisebb de annál aromásabb és ízletesebb..
http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/03/29/kina_fokhagymaban_is_verhetetlen/
szóval sajnos nem tudok okosságot mondani..tudom hogy vannak települések ahol egymásnak termelnek az ott lakók..mármint az egyik krumplit termel, a másik hagymát, a harmadiknak tehenei vannak és így tovább..és egymástól veszik az árút..ez is már egy nagy dolog..sokkal több ilyen kezdeményezés kellene..de hát ebbe a városi ember nem nagyon tud becsatlakozni mert nem fog több 10 kilométert utazni, hogy megvegyen egy zsák krumplit..főleg nem ha a házad elé viszik teherautóval így ősz tájékán..és nem is drágán..de nem is biztos, hogy Magyar krumpli..
na hát én el vagyok egy kicsit keseredve, mert nem nagyon látok fényt az alagút végén..nekem valamelyest egyszerű a helyzetem mert itt vidéken mi megtermelünk magunknak többnyire mindent ami kell..és már találtunk kistermelőket a környékünkön akiktől lehet sajtot, tejet, baromfit meg húsféléket és füstölt áruféleségeket venni..de hát ezt nem mindenki tudja megcsinálni mert nincs rá lehetősége vagy nem is akarja mert sok munkával és utánajárással jár..
de ha Te tudsz valami okosságot szívesen veszem... :))