Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Scipio Előzmény: #319310

Először is ez a töri topik, annyit és olyan hosszan írsz ide amennyit akarsz, nem hozol vele kényelmetlen helyzetbe senkit :))

Már az előző hozzászólásomban is beírtam, de aztán töröltem mert nem akartam senkit megbántani, de most már leírom: próbáljatok meg már végre szöveget értelmezni, ha másként nem megy olvassátok el ötször-hatszor ugyanazt a hozzászólást, mielőtt - indulatból vagy anélkül - válaszoltok...

Minden azzal kezdődött, hogy szerinted a demokrácia jelszavait, SZ.-E.-T. -ezek egyébként a felvilágosodás eszméi voltak, de hagyjuk - felhasználva Fr.-t szétverték a forradalmárok.

Én erre azt válaszoltam: "Hogyan verte szét Franciaországot a forradalom, már Napóleon császársága előtt agresszív terjeszkedést folytatott a köztársaság, szétverve nehéz lett volna..." Szabadkőművesek szerepéről se pro se kontra nem beszéltem...

Erre matgab megjegyzi: "Márpedig sztem is a szabadkőművesek verték szét a jakobinus diktatúrájukkal Franciao-t,..." majd hosszabban ír a szerepükről.

Válaszomban el is mondom a fentieket: "A szabadkőmúvesek szerepéről szót sem ejtettünk, egyébként a gabonakérdést leszámítva még nagyjából egyet is értek az általad leírtakkal, hogy ne csak vitatkozzak :)"

Erre te kijelented, hogy többet vársz tőlem, és olvassak többet a témában, majd hosszan írsz a szabadköművesek forradalomban játszott szerepéről - amit senki nem vitatott sehol sem, mindezt azok után, hogy szerintem világosan leírtam már a matgabnak írt fenti válaszomban, hogy egyetértünk...

Egyetlen dologban vitatkoztam, még egyszer a rend kedvéért: "Szerintem meg Fr.-t senki nem verte szét semmivel, az ország nem esett szét, sőt szétverték az 1. koalíció erőit, jelentős hódításokat eszközölve még 1799 - tehát Napóleon hatalomra jutása - előtt, nem éppen ez a jellemzője a szétvert államoknak"

Erre te: "Szóval állíthatod, amit leírtál, de ezer tények láncolatával lehet megcáfolni."

Várom az ezer tényt ami bizonyítja, hogy Fr. 1789-99 között szétverődött, az ország darabjaira hullott, hadserege megszűnt létezni, idegen megszállás alá került stb...