Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

rbbj11 Előzmény: #309776

nekem se volt, talán emlékszel még, mondtam is, hogy nem szívesen fogadok benne, mert fogalmam sincs, merre megy majd, de ha már vmire voksolni kell, akkor inkább először le. Azóta se nyúltam olajhoz, bár ha ez nem fals kitörés, talán longra bele fogok nyúlni még, majd meglátom.

Usd-s kérdéshez: minden usd-ben jegyzett termék, ha gyengül az usd, akkor az értéktartás véget emelkedésre van ítélve. Tehát jól írta amatoregy, ha semmi más tényező nem számítana, akkor olajnak önmagában usd miatt már feljebb kéne lennie.

De az olaj nem ilyen egyszerű. Belejátszik a gazd-i növ.-i várakozás, az ipari szektorból érkező hírek, így pl. majd az ipari gyj-k is. Ott van a lejárati idő, a természeti katasztrófák (hurrikán, tankerkatasztrófa stb), és a készletek alakulása. Nem beszélve az arabok nyomásáról, a kartelldöntésekről, komolyabb horderejű fúrások eredményéről. Ott van még a crude és a brent közötti árrés játéka.

De még millió más, ami mind nagy és hirtelen elmozdulást tud okozni az olajban, ez csak szemelvény volt.