Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

matgab Előzmény: #298122

Én amit tapasztaltam a Fidesz kormáyn idején, az, hogy az infláció lejött 2X%-ról 6%-ra, a GDP arányos államadósság a 20 év alatt csak ebben az időszakban csökkent, a reáljövedelmi szintek emelkedtek, az átlagállampolgárok részére is nyújtottak lehetőségeket (diákhitel, lakáshitel -igen igen megvoltak ezeknek is a gyerekhibái nem tagadom, de legalább érzett valamit az ember a fellendülésből) a munkanélküliség is jelentősen csökkent, az ország gazdaságilag újra a térség éllovasává vált, az EUR bevezetés lehetősége belátható időn belül került, és mindezt úgy, hogy az ő regnálásuk idején volt az addigi legnagyobb magyar gazdasági kihívás az orosz piac összeomlása (akkor még jelentős volt a FÁK exportunk).

De te tudod, hogy mennyire érzed elrontottnak ezt az időszakot.

A szoci -Szadesz páros alatt meg én csak azt látom, hogy az államadósságunk újra az egekben -amiből semmit sem láttunk, a közüzemi számlák évről évre jelentősen nőnek- amit én a szerencsémnek/tudásomnak köszönhetően simán kifizetek, de látom azt is, hogy egy tanárnak mit jelent kb. a fizetéséből ez az évről évre drágulás. A villamossínek olyanok, mintha háború dúlt volna, EUR bevezetésének még a céldátumát is elvesztettük, a munkanélküliség rekordméretű, ennek következtében egyre súlyosabb a deklasszált elemek deviáns viselkedése, beruházások szinte nincsenek az országban (vedd le a Merci beruházást a nemzetstatisztikákból és hasonlítsd össze az előző vagy akár a 10 évvel ezelőtti adatokkal!), a mentők nem érnek ki 30 perc alatt a fővárosban egy balesethez, a BKV-nak nincsenek buszai, ahhoz , hogy az embereket elszállítsák. A vidéki közbiztonság nem létezését már nem is említem!

A magyar kisvállalkozások rekordcsődmennyiségét is megemlítehetném, amellett, hogy az emberek jórészt hiteleket már saját létfenntartásukhoz veszik fel (fogorvos, beiskoláztatás).

Akkor miről beszélünk? Igen, speciel én is ledolgoztam az utóbbi 10 évet, feljebb kerültem a ranglétrákon, nem vesztettem el az állásom, és ezért jobban keresek, mint 10 éve és több a tartalékom, sőt ismerek még egy csomó ilyen embert. De még ha nehéz is ne a mostani magad helyzetét hasonlítsd össze a 10 évvel ezelőtti saját helyzetedhez , hanem egy 10 évvel ezelőtti hasonló pozicióban lévő ember életminőségét hasonlítsad a mostani magadhoz!

Emellett persze lehet mondani, hogy ezüsthajó, meg Kaja Ibraihim, amik lófingnyi pénzek sem voltak -ha volt ilyen eset egyáltalán - a szociszadesz duó aktivitásához képest!

Hogy miért veszített a Fidesz 2006-ban? Marha egyszerű. 1. Mert nem volt egyetlenegy média csatornája sem. A mostani választásokat ugyanúgy elvesztette volna, ha nem lett volna HírTV és Echo TV, valamint ha az internet nem terjedt volna el ennyire a lakosság körében. Ne feledd, ami miatt most elveszítette az MSZP a választásokat és a szadesz kiesett, az szinte csak annak a néhány bátor riporternek volt köszönhető, akik a Célpont című műsort megcsinálták, és annyi szocit lepleztek le 2 hetente, amennyit összesen az összes többi méidatársaság és a magyar bűnüldöző hatóságok soha nem tudtak/akartak leleplezni!

Ha az emberek most sem tudtak volna a szoci csalásokról és el lehetett volna hallgatni ezeket a dolgokat úgy, ahogy azt korábban tették , akkor a mai napig is 45%-a lenne a szociknak!

Tehát mondhatjuk, hogy leginkább a Fidesz naívságának, rutintalanságának tudható be 2006-os veresége.

A vereség 2. pontjaként okolható a magyar választási rendszer, miszerint hiába kapta a Fidesz 2006-ban is a legtöbb szavazatot, mégsem ők alakíthattak kormányt. (uge ott az 5%-os küszöb, meg a töredékszavazatok semmit nem érése, meg Budapest felülreprezentáltsága).

A verség 3. oka az volt , hogy a szocik létrehozták a Centrum pártot, amit a saját médiájuk segítségével egy olyan se nem jobb se nem szoci kötödésű pártnak állítottak be , ezért egy csomó olyan jobboldali szavazó rájuk szavazott, aki elhitte, hogy ez egy normális párt és nem szoci kötődésű, de nem akart a démonizált Orbán pártjára sem szavazni, mert akkor is már Orbán a kis diktátor volt a szlogen.

A verség 4. okaként magát a Fidesz politikáját okolom, mert nem mérték fel azt, hogy a MIÉP-re igenis szükség van a parlamentben ahhoz, hogy az szdsz-nek egy ellensúlyt jelentsen. Persze nem kellett volna koalícióra a MIÉP-pel elég lett volna, ha a MIÉP úgy támogatta volna a Fideszt ellenzékből, ahogy az szdsz az mszp-t az utóbbi időkben. Ezért egy -két helyen vissza kellett volna lépnie a MIÉP-Jobbik részére, hogy ők is bekerüljenek (dettó 2002-ben).

A verség 5. okaként lehet hozni az MSZP gátlástalanságát, az , hogy a miniszterelnöki vitában Gyurcsány a legnagyobb őszínte pofával belehazudott folyamatosan a képernyőbe, miközben ő maga hazugnak nevezte Orbánt, aki láthatólag ekkora arcátlanságra álmaiban sem készült fel és nem tudott mit kezdeni ezzel az abszurd helyzettel. Ehhez tehetjük még hozzá az elhallgatott makroadatokat, amiket nem hoztak nyilvánosságra.

6. okként meg az egyértelmű csalásokat nevezném, az mszp mozgalmi vonulatát, akik azóta már bizonyítottan éltek a láncszavazás eszközével és a pálinkát dobták be az eszetlen választók megnyerése érdekében, tömegével!

Tehát szó sincs arról, hogy amiatt vesztett volna a Fidesz, mert a 4 éve alatt olyan nyomasztóan kormányzott volna, vagy a szocik annyira jók lettek volna, egyszerűen a szocik legális, félig legális, de mindenképpen etikátlan módszerekkel elcsalták a választásokat, ezért nyertek minimális előnnyel.