Re: nincs cím
matgab Előzmény: #293322Back from Horvátország...
Horvátország mindig lenyűgöz engem.
Évről évre láthatóan és hatalmasat fejlődik. Ahol 3 éve voltam utoljára-Porec ott ma a semmiből egy teljesen új modern sportcsarnok van. Autópálya ott ahol 3 éve még a puszta volt.
A helyek tisztasága is lenyűgöző...Sehol egy graffiti, elvétve egy-két eldobott cigarettacsikk. Ha kempingbe megy az ember, akkor a WC-jéről akár enni is lehetne. Az árak mondjuk évről évre keményen nőnek, de így is annyian voltak idén , hogy egy appartmanért is órákat kellett kutatni , mire talált az ember a helyszínen. Nem azért mert megfelelő ne lett volna, hanem mert mindenhol "Nista" volt.
Szerintem idén nyáron minden rekordot megdöntött a horvát turizmus. Tőzsdei aspektusból tekintve nagyon megéri sztem horvát részvényeket venni most...
Ami érdekes: az autópályán dolgoznak a gépek, nem úgy mint nálunk, hogy van egy gép, azt 10 ember körbeállja és nézegetik kerülgetik, mint macska a forró kását.
Idén 5 helyen foglaltunk szállást a horvátoknál Dubrovniktól Porecig és mindenhol, mint akit puskából lőttek úgy rohant a háziúr/néni az útleveleinkkel bejelenteni a vendégeket és az adókat...
A rádiókban 95%-ban horvát zene szól, nem amerikai , vagy más nemzetközi (vagy horvátul beszélgetnek).
A horvát sörök, csokoládék, tejtermékek meg úgy minden ami horvát az félárba kerül az import termékeknek...
Nálunk ilyen hogy hogy nincs?
Vendéglátóak. Nem volt olyan étterem, ahol a vacsora végén ne adtak volna mindenkinek egy ingyen felest.
A tenger tiszta, és mellette a tenger illata keveredik a mediterrán növények fűszeres illatával...
Az idő végig remek volt, jó meleg, egy kis tengeri szellővel...
Mindenhol lobog a horvát zászló. Büszkék önmagukra, és tudják, hogy a szabadság, az önrendelkezés nem istentől származik , hanem a vérüket kellett adják érte és eszerint meg is becsülik...
Erős, tisztességes, kemény, önfejű nép ez a horvát. Nem adok nekik 20 évet és szerintem az EU leggazdagabb államainak egyike lesz.