Re: nincs cím
matgab Előzmény: #281322Szerintem ennek elsődelgesen az az oka, hogy a sportba kevés pénzt ölnek és még azt a keveset is kilopják.
Nincs divatja a tömegsportnak, nincsenek ingyenesen használható jó minőségű grundok, nem játszanak a fiatalok. A csapatok nem költenek utánpótlásképzésre, főleg nem tudatosan.
Vidéki kis falukban meg nem tudom mi a helyzet, de 15 éve akkor még biztos csak koloncnak kezelték azt, hogy ifi vagy serdülőcsapatot is kellett tartaniuk, ahhoz, hogy nevezhessenek. A gyerek meg vegyen meg mindent, és többször előfordult, hogy sajtá költségen kellett menni távolabbi településekre is.
Hát ez aztán tehetségkutatás.
Aztán van az a fajta magyar mentalitás, hogy ha valaki kicsit ügyesebb az mindjárt sztárnak érzi magát, az meg dolgozni nem hajlandó (persze mert nem kerül be az olyan csapatokhoz, akiknél hasonlóan ügyesek között járhatna). Jártam én "elit" focisuliba is anno, ott is az volt, hogy a szponzorok fiai meg azok a gyerekek játszottak csak folyamatosan, akiknek az apjuk meghívta az edzőt a meccs után néhány sörre...
Totál amatőrizmus, amihez most már az is hozzájárul, hogy nem "divat" a gyerekek között játszani (most nem tudom miért, mert anyagilag nem tehetik meg (mert ugye kell legalább 10 ember, aki ki tudja fizetni a 10.000/órát, mi pedig egész délután fociztunk, ez nem fér bele egy átlag családnak), vagy egyszerűen csak ma már inkább valamiért plazaba, játékterembe járnak), vagy azért mert eleve sokkal kevesebb a gyerek mint anno.
Egy játékos 20 évesen még fiatal. 23-25 éves koráig ha nem lett semmi, akkr nem is lesz senki.
A magyar játékosoknak extra hátránya hogy nem is marketingképesek. Se a válogatottunk nem jó, de ott a mai napig is úgy megy a rendszer, hogy amelyik játékosnak az ügynöke sokat fizet, az kezdő lesz. 2-3 ilyen beépített ember, pedig elég ahhoz, hogy a viszonylag ügyesebbek is azt mondják, a franc sem fog futni, mert az a béna úgyis elrontja. Vagy ha még rohangászik is, az a béna tényleg el fogja rontani.
Akkor inkább már arra figyelnek , hogy le ne sérüljenek, mert akkor kiesnek még a klubcsapatukból is!
Ez van, erre szoktam mondani, hogy miért PONT A FOCI működne az országban, mikor semmisem működik, úgy ahogy az kellene?