Re: Vizitációk - Orbán és az ellenzéki pártok
matgab Előzmény: #279985Ezzel a Gárdával kapcsolatos kijelentéssel egy apróbb problémát nem vesz a fidesz (és a jobbikon kívül senki más sem) figyelembe:
Milyen félkatonai szervezet az, amelyik szinte csak civil megmozdulásokon vesz részt, néha felvonul (vagy ahogy a média nevezi masíroznak egyet)? Nincs nemhogy puskájuk, de még én egy darab fát vagy egy kést sem láttam náluk...
Akkor mitől félkatonai?
Ennyi erővel a polgári köröket nyugodtan lehetne alvó terrorista sejteknek minősíteni...
Én amit eddig láttam a Gárdáról, hogy:
- árvíz és egyéb katasztrófák esetén segítették a lakosságot,
- olyan esetekben, amikor egy kisebbség adott lokalitásban többségbe került és terrorizálták - a rendőrség és egyéb állami hatalmak által magukra hagyott - a lokális kisebbséget (magyar állampolgárokat), ott a Gárdatagok odamentek és úgy tudtak segíteni eddig mindig, hogy soha nem történt rendbontás. (persze, amikor a Gárda ott van, akkor mindjárt lélekszakadva rohan oda a rendőrség is "rendet tenni"...
Akkor tényleg mitől mondják ezt a szervezetet félkatonainak, mint a szerb szabadcsapatokat, vagy a horvát szabadságharcosokat??