Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

Zabás

Azt észrevettem, hogy sokan nem tudnak másban gondolkodni, csak short ill longban! Arra nagyon kevesen gondolnak, hogy realizálás miatt is nőhet ill. csökkenhet egy adott instrumentumnak a jegyzése.

Ha esik a papír csak az lehet hallani/olvasni, hogy a shortosok akcióba léptek vagy fordítva, hogy a longosok veszik a papírt!

Sokszor nagyon tévesen, míg a shorots nem adja eszetlenül addig egy longban ülő pánikszerűen akar megszabadulni a felhalmozott készletétől lehetőleg még pluszban!

Ugyan ez fordítva is igaz longos megpróbálja minél olcsóbban megvenni ha lehet, míg a shortos SC-t csinál.

Ezért sokan tévesen ítélik meg az irány alakulásának okait! Persze mikor esik az instumentum közben nyílnak a shortok is de elsősorban nem ezért esik az ára. Ezért is gondolom azt, hogy a HATIT is lehet nemsokára magasabbról is adni, mert az okos shortos nem az első pánikot használja ki full pakk indítására!

Természetesen erre sem szabad mérget venni amit ide én leírtam, de sok könyv amit elolvastam a Tőzsde pszichológiáról trendek alakzatok kialakulásáról mind arról az örök szabályról ír amit az ember nem tud leküzdeni ezért is ismétlődnek meg az alakzatok és lesznek elérhetőek a célárak! Ugyanis az ember a saját tudatán nem tud felülkerekedni és megy a csorda után!

Lehet nem kellet volna annyi könyvet kiolvasnom amit 2 éves tőzsdei pályafutásom alatt megtettem /míg suliba jártam addig ennek a töredékét még ki sem nyitottam/ ugyanis nem tudok soha azonosulni a csordával és mindig megpróbálok felülkerekedni a saját pszichomon! Most ennek a leküzdése számomra az elsődleges cél!