Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

JP Előzmény: #258438

Szia Zabás!

Kissé önkritikusan bevallom neked, visszaolvasva magamat nekem is aként tünik írásom, hogy a kelleténél szigorúbban fogalmaz érveidre, esetleg érveid ellen is. Némileg megkövetlek ami a borús képeket illeti, ugyanis a képek, előttem sem rózsaszínüek, sem rövid távon ( félévnél rövidebb ) , sem hosszabb távon ( egy évnél több), .... hosszútávon (3-5 évnél több ) meg nem tudom mit gondoljak, de ebben annyira nem is erőltetem magam.

Csupán néhány kritériumot ismételnék meg újra, ami pld egy indexet érint.

Az indexbe bekerülni, sok kritériumnak megfelelően lehet. Kikerülni is. Ha az OTP tavaly februárban becsődöl , mondjuk egy bankostrom kipattanásával, bizonyára láthattunk volna BUX-ban számban kisebb értéket mint az akkori minimum. De, ha előtte lecsökkentik a súlyát, vagy, kilökik az indexből, akkor a BUX-ra kevéssé, vagy egyáltalán nincs hatással. Ez védelmet ad az indexnek egy bizonyos értéke alá való kerülésének eshetőségére.

Sajnos már nem lelem hol olvastam a Dow Jones összetevői, korábban milyen más vállalat papírjainak jegyzéséből tevődött össze, de volt pár köztük, ami emelte a DJIA értékét, de mikor már nem volt képes megfelelni a kosárbanmaradás kritériumoknak, akkor lecserélték. Itt is látható, hogy egy indexben szereplő papír, életpályájának nem kezdetétől, hanem egy bizonyos szakaszától egy másik ( bár nem ez a legjobb szó, hogy : másik ) szakaszáig szolgálja az indexet. Ezért mondjuk túlzottan magas vagy alacsony értékekkel indexértéket számolgatni, becsapós játék lehet.

A belinkelt chartomhoz annyit fűznék hozzá, hogy a BUX-ot csak érdekességkép raktam rá. Mondanivalóm vele nem igen volt. Legfeljebb annyi, hogy miként viselkedett azután a NIKKEI , hogy a BUX színrelépett.