Re: nincs cím
Zabás Előzmény: #258352Kedves JP!
Tejesen igazad van ez az elemzés, nem DT és nem is SWING trédereknek készült. Ezt az időtávot kőkemény befektetők szokták nézni! Mivel mindegyik chart hetes felbontású ez nem 1-2 hétre nem 1-2 hónapra hanem több éves kereskedési periódusra használják /1-5 év /
De az egyik kedvenc tőzsdei mondásom :
A bika feljön a lépcsőn, a medve kiugrik az ablakon
Így ha tényleg medve az uralkodó a célárak sokkal hamarabb teljesülhetnek akár 1 éven belül viszont a bika elhúzódhat!
Ezek a célárak nemlégből kapott értékek mindegyik szigorúan a TA alapjai/szabályai szerint lettek meghatározva, persze a TA nem egy kőbe vésett iránymutató sok minden felülírhatja sőt úra is rajzolhatja, de a jelenlegi állapotokból és grafikonból ezeket lehet kiolvasni.
Ezért sem írtam időtávot, mert aki ránéz a chartjaimra az a felbontásból következhet az időtávra, de kedvedért felteszek egy Time extencion fobót ami a fordulatok idejét jelezheti előre.
Persze a tőzsdék elsősorban emelkedni akarnak a fák is mégis egy idő után kihal/kidől ami lehet természetes ill. mesterséges erő is, szerintem a tőzsde is hasonló! Persze emelkedni akar de hova és meddig tud emelkedni 30-40-50-60...100K BUX?? Ez nevetségesnek tartom, ahhoz, hogy emelkedni tudjon előbb vissza kell esnie a realitások színterére amit most per pillanat nehéz meghatározni, de az tuti, hogy nem 20K fölött van!
3120 célárat persze nem veszem komolyan, de TA szerint meglehet, elsőnek a 9400-as árral kell valami történnie, hogy odáig lemenjen viszont odáig akár akadálytalan is lehet az útja havi felbontást nézve! De természetesen nem kell, hogy elszaladjon velünk a ló de azt gondolom te is elismered,, hogy nem 20K fölött van a helyünk! Túl messzire ment a kutyus a gazdájától elszakadtak a tőzsdék a valós realitástól!!!
"Ezzel kapcsolatban szokták emlegetni a Nikkei esetét.Csak az a hiányossága azoknak az érveléseknek, hogy a csúcspontjától számolnak napjainkig. Mért nem a kezdetektől? http://stooq.com/q/?s=nikkei&d=20100528&c=mx&t=c&a=lg&r=bux "
Ennek nagyon egyszerű oka van a BUX INDEXET csak 1990-től jegyzik! Ivatalosan a te linked így kell, hogy kinézzen:
http://stooq.com/q/?s=bux&d=20100528&c=mx&t=l&a=lg&b=1&r=nikkei
Én továbbra is tartom azt az álláspontomat, hogy ha valaki most hosszab távú pozit szeretne felvenni akkor a SHORTnak nagyobb létjogosultsága van, mint a LONG-nak!
Persze ha még valami eszembe jut akkor kiegészítem!
Komolyabb long fordulatot 2011-11 haváig nem várok!