Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

JP Előzmény: #258200

Kedves Zabás!

Ezek a nagy történelmi jelentőségü le-föl célpontok amiket a grafinokon feltüntetsz, az egy héten legalább kettő trédet lebonyolító kereskedő számára semmit sem mond. Az ugyanúgy fog viselkedni 60000-es Bux-nál, mint 1500-nál. Ebből a szempontból , a világvége az ilyeneket kevésbé érinti, főleg mivel az életét a monitor előtt éli le.

Nem tudom miként érted, hogy "hosszútávon mindeképpen a short a nyerő" , mivel nem írtál semmi időtávot ami alapján el lehet gondolkodni, hogy miért is nyerő a short hosszútávon, mindenképpen?!

A BUX-os topikban Wizes(?) nickkel már taglaltuk: a bika az alap, mondta ő, s hogy mért alap a bika, kicsit én pedzegettem.

Görögcsőd, Olaszcsőd, EU-csőd, stb... azt hiszem ezek amolyan divatos hangzatos szavak mostanság, de kevés megalapozottsággal, főleg ami a következményeket illeti. A tőzsdék, pénzpiacok felbecsűlhetetlen, de potenciális része day traderekből, skalposokból , ki-be ugrálós spekulánsokból adatik, ezeknek vajmi kevés értelme van mindenféle csődökről prédikálniuk, mert az ő érdekeik 168 óránál rövidebb. Mégis ezekkel tele a média, a fórumok.

Atombomba, Tunguz-esemény, világháború, lebombázott gyárak és gazdaságok.....ez mind-mind lehetséges, és akkor 3120-as BUX is összejöhet. De annyitól biztosan nem jön össze, ha az OTP becsődöl , például. Kiteszik szűrét az indexből, és beraknak helyébe valami mást, vagy számolják tovább nélküle. Tavaly évelején, tavalyelőtt évvégén (?) már láthattunk erre példát, mikor megváltoztatták a BUX összetevőinek súlyát. Vagy A City group is kikerült a Dow Jones indexből , és raktak be helyébe másikat, ami megfelel annak!!!!!, hogy az Index egy stabil gazdaságról tegyen tanubizonyságot. Akik arra spekuláltak, hogy a City mélyrepülése 5000 alatti Dow indexet produkál, mellé lőttek ennek a technikai manővernek következményeitől. Példának okáért, ezért is alap a bika. A short , törvényszerü, de konkrét időtáv híján (amit nem adtál hozzá elemzésedhez ) , csak ritkaságszámban menő esemény egy nagy egész folyamatának mentén.

Én azt tartom, aki indexekben utazik: Ha nem szűnik meg léteznie annak az indexnek, akkor a világ végéig long, és közben néha-néha short. (******)

Aki egyediben utazik, annak már kockázatosabb az adott vállalat papírjait bírtokolnia, mivel egy csőd esetén nem igen léteznek manőverek, mint az index esetében.

****** Ezzel kapcsolatban szokták emlegetni a Nikkei esetét.Csak az a hiányossága azoknak az érveléseknek, hogy a csúcspontjától számolnak napjainkig. Mért nem a kezdetektől? http://stooq.com/q/?s=nikkei&d=20100528&c=mx&t=c&a=lg&r=bux