Re: Hogyan kezdjek neki?
kezdofiucska Előzmény: #2392Megpróbálom elmagyarázni. Vannak itt jó TA-sok itt, majd kijavítanak.
Úgy alakul ki, hogy pl emelkedés során csinál egy rést, ahol ugye nem történt kereskedés, aztán mikor esik, ugyanolyan árfolyamnál ismét rést csinál, így kialakul két rés ugyanott kb emelkedésben és esésben is, kvázi elválasztja az ábrán a két rés a részvény további és előbbi mozgűásától, elszigetelődik az árfolyam.
Egon elemzéseiben is írta otp-nél 3200 fölött vhol, ha ott áttörte volna a rést felfelé teljesen, mert csak belenyalt, akkor megszűntetve a szigetet esélyes lett volna fel, azt hiszem ezt hívják szigetfordulónak. De aki járatosabb, javítson ki, ha tévedek.
Ez jan. elején volt, én is belevettem ott otp-be, épp a sziget megszüntetése miatt, 3235-ön asszem, szóval lokális csúcson:)), de aztán kivágtam, mikor láttam, hogy beesik. Azóta kisebb pattanásokat leszámítva esik, azzal, hogy ott nem tudott erőt mutatni az árfolyam, jelezte, hogy medve a trend keményen. Onnantól inkább shortot kellett volna benne keresni, csak ugye napon belül lutri.:(