Re: nincs cím
Amatoregy Előzmény: #235196Nos nézegettem tovább.
A korábbi gbp usd 0,025 lot helyett 0,01 lot lett a minimum mennyiség. Viszont a tőkeáttétel drasztikusan visszaesett.
Korábban 25 barel olajat lehetett cca 4.000 Ft-ért kötni, most ugyanez a mennyiség letétigénye 8000 Ft lett.
Előnye volt a rendszernek a viszonylag normális tőkeáttét (bár az 1:200 annyira nem volt kirívó.) Most viszont ezt üti a magas spread és a horribilis rollover. Szerintem ha így marad, akkor lassan kikopnak a piacról. Olajat tradelni 1:50-es tőkeáttét mellett nehéz. A viszonylag kis mennyiségem miatt jól lehetett pozíciókat felépíteni,de így már csak az sms értesítésekre meg egy-két árupiaci termékre (ahol nem változott a tőkeáttét) fogok kötni.
Vissza nézegettem a régebbi pozikat, hát 3000-4000 Ft között elég sok mindenben meg lehetett kötni a 0,025 lotot.
Másik előnye, hogy a stop akkor is megy ha kikapcsolom. Most viszont ha így maradnak a tőkeáttétek akkor lehet, hogy oanda lesz belőle. Állítólag ott is megy a stop.
Másik brókernél jó az 1:500-as letét, de mivel mt4, ezért időnként belépek, hogy a stoppok aktivizálódjanak illetve update legyen. Másik, hogy ott bizonyos long pozik után kapok kamatot is (így eurchf long maradhat egy ideig.) Itt viszont akkora a rollover, hogy már 200 pipet kellene húzni, hogy az alap pozi nyerséges legyen...