Regisztráció Elfelejtett jelszó

A mai nap brókerszemmel (Üzletkötőink véleménye)

Koffein

Eljött a tavaszi napéjegyenlőséget követő első holdtölte. A további emelkedésben bízók arca is még múlthéten kikerekedett, az újabbnál újabb csúcsok láttán. Azóta kicsit változott a szokásos kép (nagyböjt), de hogy ebből begyorsulás lesz-e, vagy csak pár nap szöszmötölés az egész, az lehet, hogy ezen a héten ki sem derül.

Mondhatnánk, hogy természetesen a nagy dolgokat kicsi piacunk nem tudja eldönteni, vagyis: ameddig a nemzetközi tőzsdéken tart a jó világ (érdemi korrekció nélkül), addig alapvetően nagyon nagy lejtmenetre ne számítsunk. Vagy mégis?

Mintha az OTP után nem kapkodnának már két kézzel. Ha találgatni kell, tippelnék arra, hogy nagyobb shortos pakkokat már nem kellett mindenáron visszavenni, látványosan megcsappant az űberoptimisták száma. Én szívesen megkérdezném attól, aki 7k felett vett az OTP-ből az milyen megfontolásból tette? Hová várja az árfolyamot és főleg milyen időtávban?

Sokan shortoltak, shortolnak. Mivel nagy részük nem tegnap vette vállára ezt a nehéz keresztet, sokuk már kapituláltak is (stop, vagy egyszerűen csak a megcsappant fedezet). Nehéz sors. Nem látszott a teteje, nem látszott a fordulat. Én háromféle shortossal találkoztam. A speki: akinek a pénze mindig hamarabb fogy el, mint mielőtt igaz lenne. Az általam mélyen tisztelt "megszállott", aki önnön határait is majdnem átlépve kitart teóriája mellett. S akiből csak mutatóban van egy kettő: sztoikus bölcsként várja a piacok rosszabbra fordulását, mert fedezet van dögivel.

. Ritkán írok kispapírokról. Egy kis Pannergy-t tartogatok, azon kívül nálam a vételi gomb leragasztva. Ha a nagy részvényeik a válság előtti szinteken, a kis szutykok pedig még mindig sehol, csak azért venni, hátha őket is felfedezi valaki, akkor az bátor dolog, én úgy vélem.

A tőzsdemámor legyen Önökkel!

http://www.tozsdeforum.hu/i/c-meg_nem_jott_el_a_kispapirok_ideje__quaestor_-menu-cimlap-submenu-onearticle-news_id-407306-red-latest.html