Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Kamilkov Előzmény: #20501

Én egyelőre az Equitas-on lévő elemzéseken igyekszem eligazodni + Herceg elemzései is sokat segítenek. Minél inkább beleásom magam, annál jobban megijedek, hogy mennyi mindent kéne figyelni. Most éppen a különböző gyertyaalakzatokról olvasok egy könyvet :-)

Ha lesz egy kis időd elmagyaráznád nekem a shortolás lényegét? Elmondom mit tudok róla, de nem ér kinevetni! :-)

Ilyenkor nem a saját részvényeinkkel kereskedünk, hanem "kölcsönvesszük" valakiét (nem igazán értem, h. miért adja vki kölcsön). Szóval ilyenkor árfolyamesésre spekulálunk, tehát először pl. 1000 Ft-ért eladunk, aztán meg 950 Ft-on visszavesszük. A haszon a 50 Ft/részvény.

Eddig jó?

Én a KBC Equitas-nál vagyok, ott lehet shortolni? Nem tudod véletlenül, h. mi a menete (lehet, h. külön szerződést kell rá kötni?). És mi van ilyenkor a tőkeáttéttel? Mi történik, ha nem jön be a mutatvány?

Ha lesz időd és nem gond,h. számodra ilyen alap dolgokat kérdezek, írd ezt le nekem (ha lehet konkrét példán keresztül, mert azt könnyebben felfogom). Köszönöm!