Re: nincs cím
JP Előzmény: #196050Nyugi Bud, nyugi :-))
Van mentalitskulonbseg, nem magyar es magyar kozt, ezt en tudom - ha nem hiszed gyere erdelybe :-)) - ,de egy, mar valamire valo kereskedo, ha ossze is akad egy istenverte magyar alkudozoval, es ha az arujaert kapott penzen van nemi profit - ha nem is amennyit szeretne -, akkor azt mondja: Ide a penzt, te meg vigyed testver, hasznald egesseggel! Amugy magyarokkal nagyon szar alkudozni. Ha vesznek azert, ha eladnak akkor meg tobbszorosen is azert ! Utobbi miatt szerintem szarabb nektek , ha valtani kell, mert makacsok vagytok mint az oszver! A rugalmassag neha recseg-ropog.
Pityke:
Azt nem tudom milyen modon ertekesited az arudat: maganak a vegfelhasznaéonak, vagy kereskedonek ? Ha kereskedonek, akkor az mar nem biztos hogy veled azonos elven mukodik, hanem csak a haszonra megy ra, es csap be mindenkit ahogy csak tud, esetleg a vevoivel csak az alkalmazottai talalkoznak a kasszagepnel. JObb eset, ha szemelyesen tovabbitja a vegfelhasznalok fele, mert akkor amit elmagyarazol neki, azt tovabb is adhatja, ha torodik a moralis biznisszel. De ha csak odairja mindegyik arud melle, hogy ez 1000 az meg 10000 , akkor a vevo, sznobsagbol megveszi a 10000-set, de a tobbseg az 1000-nel marad majd, mert latszatra alig kulonb....igy a tobbsegnel ugy cseszodik el az arud, hogy arrol fogalma sem volt.
De, ha a vegfelhasznaloval szemelyesen targyalsz, alkudozol, az nehezebb ( sok szovegeles, ido, ilyesmik ) , de a biznisz-moralodat kozvetlenul a vevodnek adhatod at, es az mindenkepp pozitiv.