Fordulat !?
JPTavaly ilyenkor is azt hittem egy-egy pillanatomban, hogy otp minimum 8ooo fölé megyen, és kezdtem bepánikolni, hogy lemardtam az aljvadászaton. Annyi különbséggel, hogy tavaly később kezdett neki a tavaszi zsongásnak a tőzsde, és közel május közepéig tartott. Azt meg sokszor megfigyeltem , hogy az év/év-i ismétlések itt a tőzsdén, többé-kevésbé az adott évszakokhoz fűzhető árelmozdulások,( úgy mint mikulás rali, őszi beleadás, nyári uborka szezon, tavaszi zsongás, és hasonlók, ) dátum szerint eltérően , de az előzőhöz képest mindig korábban kezdi a piac beárazni, a föntébb sorolt tőzsdei eseményeket. Ezek alapján mondom azt, hogy ez egy alapos kis tavaszi zsongás csak amit látunk. Sokszor van úgy, hogy teljesen megtévesztő bir lenni a piac a maga hangulata miatt, és annyira trendé szővi magát a hangulat, hogy ellenirányu fordulatról egyre többen már gondolni sem remélnek. Most valahogy Én is úgy vagyok, hogy egy triplázó IMF alaptőke, juttat annyi pénzbőséget a pénzpiacokba, hogy lesz itt pénz még bóvli ralira is.De azért én maradok szkeptikus e téren, és ha kell várok egy fél évet, évet is arra, hogy megbizonyosodjam eziránti véleményem helyességéről, helytelenségéről.Tavaly is volt annyi pénzpumpálás a piacokba, aztán egy szép krachot csak végignézhettünk. Részemről most kivárok, hogy mi lesz ebből a dollár-özönből. Sajnos TA-számológép nem vagyok, de ha Tancs előbukkan, akkor szerintem kapok tőle némi irámymutatót, egy mini középtávra....most bocsánatot kérek a többiektől, akik TA-elemeznek! :-)
Szerintem most tovább emelkednek az indexek a hihetetlen szintekig, aztán meg esni kezdenek, a hihetetlen szintekig. Hogy számokban mérve hol lesznek ezek a fordulatok, most nem tudom. De egy volatilitás kezdő előjeleit már látni vélem.....ezzel kapcsolatban meg Spade blogjában olvashat részleteseb értelmezőt az, aki kiváncsi rá.