Re: nincs cím
TrogerBroker Előzmény: #191305Én úgy tudom minden nagyobb városban van olyan hely ahová bármikor elmehetsz ingyenes IQ teszt elvégzésére. Gondolom más országokban is van ilyen, amikből próbáltak egy nemzetközi statisztikát csinálni. Egyébként óvatosan kell szerintem kezelni ezt a témát... Itthon is van többféle IQ teszt. Lehet annál a tesztnél amiben jelentős a szókincsre, nyelvi műveltségre összpontosító feladatok aránya csak egy teljesen átlagos eredményt kap valaki, ami meg csak logikára épül, ott jóval átlag felettit.
Afrikában az elmaradott országokban sem szerencsés összehasonlítást végezni a fejlett országokéval szerintem... Megvan nekik a maguk eszük ahhoz amire ott szükség van. Lehet mi jobban ismerünk sok dolgot, vagy ismerünk olyan dolgokat amit ott elképzelni se nagyon tudnak, de megvannak azok a területek amikben mi vagyunk hozzájuk képest teljesen "analfabéták"... Gondoljunk csak arra hogy ők hónapokig élnek olyan helyen meg ahol mi 2 napot sem bírnánk...Másmilyen tudásra specializálódott az agyuk a körülmények miatt.Érdekes téma ez, lehetne boncolgatni sokat.