Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Ricsi Előzmény: #184252

Józsi, az hogy egy pap hogy viszonyul a pénzhez, nem dönt el sok mindent.

Én nem katolikus vagyok, de te olyanokat kérdeztél, azért válaszolgatok neked.

3-7 milliárd forint nem sok pénz. És a perselyezéses pénz sem sok. Gondolj a nagyobb tételekre:

1). A templom felújítására szánt keret növelése.

2). A templom üzemeltetési költsége (azért ekkora épületeket kifűteni nem aprópénz)

3). A teljes személyzet fenntartása (központ, titkárságok 3-4 megyénként, stb, stb)

4). Egyéb működési költségek (beteglátogatás, ide-oda utazás, pl esküvő, temetés, kórházak)

5). Egyéb szervezetek fenntartása (iskolák, kórházak, öregek otthona, szerzetesrendek, apácarendek, karitatív szervezetek, stb, stb.)

Ezek azok az összegek, amik rengeteg pénzt felemésztenek. Ha a 7 milliárddal számolsz, van magarországon mittomén, mondjuk 1000 templom, így templomonként az csak 7 milla, ebbe mindennek bele kell férnie. A papok fizetése, a fűtés, az utazás, a takarítás, az őrzés ahol kell, minden. Szerintem erre havi 600 000 Ft. nem nagy pénz.

A papnak azért kell számítógép, mert sokan már csak úgy kommunikálnak. Kell e-mail cím, ahol mondjuk lelkisegély szolgálatot, regisztrációt, meg ezt+azt lehet intézni. Mert ilyen ma az élet.